Slovenija > Črna kronika
3506 ogledov

Zlomljeni obe nogi, leva roka, udarec v hrbtenico in medenico

jadralni padalec
1/3
Shutterstock Fotografija je simbolična.
Na Tolminskem sta se hudo poškodovala dva jadralna padalca.

V prvem primeru je 63-letni nemški jadralni padalec okoli 13.30 ure vzletel z vzletišča Kobala.

Med letom na višini približno sto metrov nad tlemi je izvedel oster zavoj (za 360 stopinj) zaradi česar mu je zaprlo jadralno padalo, zato je z višine približno petih metrov padel na travnato igrišče v Tolminu ter se huje telesno poškodoval. Zdravniki, ki so mu na kraju nudili zdravniško pomoč, so ocenili, da si je padalec poškodoval hrbtenico.

Poškodovanca je nato prevzela dežurna ekipa reševalcev Helikopterske nujne medicinske pomoči, ki ga je z vojaškim helikopterjem prepeljala na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Le uro kasneje je 67–letni jadralni padalec prav tako vzletel na vzletišču Kobala.

Kmalu po vzletu se je zaradi spremembe smeri vetra in posledično zračne turbulence začelo s strani zapirati jadralno padalo. Nemški jadralni padalec je približno 30 metrov nad pobočjem izgubil nadzor nad jadralnim padalom in začel padati v spirali, nato pa je nenadzorovano padel na strmo pobočje, poraslo s travo in grmičevjem, približno 70 metrov pod zgoraj omenjenim vzletiščem.

Zaradi padca je bil 67-letni nemški jadralni padalec huje telesno poškodovan (sum zlobam obeh nog, leve roke, utrpel je udarec v predel hrbtenice in medenice).

Posredovali so tudi reševalci tolminske gorske reševalne službe (GRS) in dežurna ekipa GRS z Brnika, ki so ga zdravniško oskrbeli, nato pa so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.