Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Zloraba Pomoči na domu

denar iz denarnice, denarnica, evri, evro Nik Rovan
Mestna občina Kranj uporabnike Pomoči na domu opozarja na morebitno zlorabo.

"Dobili smo obvestilo uporabnice tovrstne storitve, da se je pri njej oglasil moški, ki ji je ponudil cenejšo omenjeno storitev, predstavil pa se je kot kontrolor izvajanja Pomoči na domu.Nosil je tudi priponko s priimkom, zato ga je uporabnico spustila v svoje stanovanje. Ponudil je možnost pomoči vse dni, tudi v soboto in nedeljo, storitev pa bi bilo potrebno plačati vnaprej," pojasnjujejo v kabinetu župana Mohorja Bogataja.

Mestna občina Kranj koncesijo za izvajanje tovrstne storitve dodelila Domu upokojencev, plačilo pa se izvaja preko položnic, opozarjajo. "Zato naj bodo uporabniki posebej previdni, če nekdo za tovrstno storitev zahteva plačilo v naprej," pravijo.

Če so uporabniki v dvomih, ali se je pri njih oglasila pristojna oseba za izvajanje Pomoči na domu, lahko le to preverijo tudi v Domu upokojencev Kranj na telefonskih številkah 04 280 13 10  ali 04 280 13 05.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.