Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Zlorabil 50 otrok

Kot so sporočili s sodišča v Amsterdamu, je osumljeni sam priznal, da je spolno Žurnal24 main
Policija je odkrila, da je 27-letnik, zaposlen v najmanj dveh vrtcih, spolno zlorabil okoli 50 otrok, starih do štiri leta. Najbolj grozljivo je dejstvo, da je bil mladenič honorarno zaposlen kot varuška.

Sedemindvajsetletnik je del svojih dejanj priznal policiji, prijet pa je bil po tem, ko so ameriški organi objavili fotografijo žrtve ter obenem zaprosili za pomoč evropske oblasti, še posebno nizozemske, je na tiskovni konferenci zatrdil župan Amsterdama. Ameriški preiskovalci so bili namreč prepričani, da je bila slika posneta prav na Nizozemskem.

Isti dan, ko je policija identificirala žrtev, je bil aretiran tudi napadalec. V podrobni preiskavi so na njegovem osebnem računalniku odkrili grozljive fotografije zlorabljenih otrok. Policija imena moškega ni objavila, medtem ko so sliko posredovali vsem medijem, da bi tako odkrili morebitne še neodkrite žrtve spolnega izprijenca. Obstaja sum, da je teh še mnogo več.

Osumljenec, po rodu iz Latvije, je bil v otroškem vrtcu v Amsterdamu zaposlen od februarja 2007 do januarja letos. Zaradi suma posedovanja otroške pornografije je v priporu tudi njegova 37-letna soproga, ki pa za zdaj ni osumljena spolnih zlorab.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.