Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Zlorabljal pacientke pod anestezijo

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Hrvaški zdravstveni tehnik v švicarski kliniki zlorabljal pacientke pod anestezijo. Šefi so vedeli za njegovo početje, a ga je kljub temu doletel le enotedenski suspenz.

Švicarska policija je 45-letnega medicinskega tehnika, ki je po rodu iz Hrvaške, pred dvema tednoma aretirala zaradi spolnega zlorabljanja pacientk pod anestezijo.

Nadrejeni v kliniki v Zürichu so za njegovo početje izvedeli po prijavi ene od pacientk. Ta je dejala, da se je "pred njo otipaval v sobi za okrevanje po operaciji".

Miren družinski človek

Za en teden so ga suspendirali, zlorabe pa niso prijavili. To je storila omenjena pacientka. Policiji se je tako javilo še nekaj žensk, ki so menile, da se je "dogajalo nekaj čudnega", piše portal 24sata.hr.

Preiskava je potrdila, da je med letoma 2008 in 2011 zlorabil večje število pacientk, medtem ko so bile pod anestezijo ali pa so se ravno prebujale. Policija je osumljenca prijela v njegovi družinski hiši v bližini Züricha, kjer je živel s soprogo in otrokom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.