Slovenija > Črna kronika
129696 ogledov

Znana podjetnica skrivnostno izginila, v sinu še tli upanje

Alma Novljan facebook
Na dan državnosti, 25. junija, pred štirimi leti, je na hrvaškem otoku Mljet skrivnostno izginila Alma Novljan iz Domžal. Govorili smo z njenim sinom Janijem Novljanom.

V začetku poletja leta 2019 je 63-letna Alma Novljan, uspešna podjetnica, ki je leta 1978 na trgu ponudila znana loščila za usnje Blisk, z možem Janezom Novljanom počitnikovala na Pelješcu. V torek, 25. junija, sta odplula sta na izlet na Mljet in na ladjici spoznala nemškega turista.

Alma Novljan | Avtor: PU Ljubljana PU Ljubljana
Po markirani poti

Novljanova, zaprisežena planinka, se je napotila po markirani poti v tamkajšnjem narodnem parku, kmalu sta ji sledila soprog in Nemec, ki pa se je kmalu obrnil, ker je imel obute natikače. Janez Novljan je šel za ženo, a je ni našel, na njegove klice se odzvala. Po kakšni uri in pol se je, brez signala na mobilnem telefonu, vrnil, obvestil čuvaja narodnega parka in začela se je iskalna akcija.

Ta je bila ena največjih na Hrvaškem do takrat, vanjo je bilo vključenih na desetine hrvaških in bosanskih reševalcev, potapljačev, jamarjev, najmanj dvajset reševalnih psov, sorodniki in prijatelji pogrešane, iskali so jo tudi z vojaškami ladjami, v zraku so bili droni. Toda uspeha ni bilo, za Novljanovo je izginila vsaka sled.

Nagrada za informacije

Njena družina je sredi julija istega leta na še vedno aktivni facebook strani Tražimo Almo ponudila 10.000 evrov nagrade za koristne informacije, angažirala je tudi bioenergetike in vedeževalce, s preiskavo sta nadaljevali hrvaška in slovenska policija – še vedno je na seznamu pogrešanih oseb.

 "Takrat smo dobili veliko klicev z različnih koncev, a nič koristnega. Številnim se je zdelo, da bi določena oseba lahko bila moja mama, saj je precej običajnega videza. Zdaj novih informacij ni, nič novega vam žal ne morem povedati. Policija je uradno preiskavo po kakšnem letu končala, nadaljevala jo bo, če dobimo kakšne podatke," nam je povedal Almin sin edinec Jani Novljan, v katerem še vedno tli upanje, da jo bo spet objel. "Nikoli nisem imel občutka, da se je na Mljetu njena zgodba končala. Težko je, ko o njej berem v medijih, toda prav je, da se pojavlja njena fotografija."

Komentarjev 8
  • Boschtjan Zupanchich 21:54 25.junij 2023.

    Super. Nadamo se, da jeste išla natrag kuči pjevajuči. Ako nije, onda čemo da jo šaljemo z prvim vlakom. Amen.

  • 4krogci 12:16 25.junij 2023.

    Za prou pretipajte njegovga moza in odgovor bo na dlani!! Se lastnemu sinu v vseh teh letih odreku zapuscino za njo!!

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 10:58 25.junij 2023.

    tudi tistega mladega Jureta iz Celja je mati iskala do svoje smrti...res nerazumljivo, da odrasel človek kar izgine...ne, to ni mogoče...