Slovenija > Črna kronika
38162 ogledov

Huda nesreča: dva mrtva, dva v kritičnem stanju

huda prometna nesreča
1/2
PGD Slovenj Gradec
Policija sporočila nove informacije o hudi prometni nesreči na ljubljanski obvoznici.

Na ljubljanski obvoznici pred izvozom Bizovik v smeri Malenc se je nekaj pred 12. uro zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih pet osebnih vozil slovenskih registrskih oznak. Dve osebi sta na kraju umrli, dve osebi sta bili huje telesno poškodovani in je njuno življenje ogroženo, tri osebe pa so bile lažje poškodovane.  

"Po do sedaj zbranih obvestilih je 86-letni voznik pripeljal po obvoznici iz smeri Zadobrove proti Zaloški cesti. Med izvozom in uvozom na Zaloško cesto je ustavil na odstavnem pasu, nato pa polkrožno obrnil in zapeljal v nasprotno smer po prehitevalnem pasu ter čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. 86-letni voznik je na kraju umrl, prav tako je umrla 62- letna potnica v udeleženem vozilu. Huje sta bila poškodovana potnica v vozilu 86-letnika in udeleženi voznik. V vozilo 86-letnika so nato trčila še ostala tri vozila, trije udeleženci iz teh vozil pa so bili pri tem lažje poškodovani," so sporočili s PU Ljubljana. 

Zaradi nesreče je bila obvoznica od razcepa Zadobrova v smeri Malenc zaprta do 16.30. Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče in bo o ugotovitvah obvestilo pristojno državno tožilstvo. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 13
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 08:05 24.oktober 2022.

    Ja sosed star preko 90 že,možakar je fejst ,ampak na cesti je pa živa groza,to spelje na križišču kar po svoji logiki,že parkrat kmalu nesrečo naredil,samo on tega preprosto ne ve??? in kaj zdaj,nič,pustijo ga vozit vsi ,domači in država.Mislim ...prikaži več da je nujno nekaj ukrenit ,po 80 letu bolje da ne bi smel vozit,ali pa res orng pregled vsako leto.

  • Avatar Leon
    Leon 08:04 24.oktober 2022.

    Nihče ne omenja nadzora na AC saj so kupili dirkalnike in obljubljali nadzor ter dodatna varovala za vožnjo v nasprotni smer. Kaj se dogaja na AC na relaciji Slov. Konjice -Slov. Bistrica kjer so redno prometne nesreče enako tudi danes. ...prikaži več To je pomanjkanje nadzora.

  • kapibara 07:14 24.oktober 2022.

    Se je za fprašat, če nista šla skupaj v prostovoljno v smrt( starci to delajo, ko pridejo od zdravnika, se je že dogajalo..)... Evtanazija pri nas ni dovoljena