Slovenija > Črna kronika
193 ogledov

Znane podrobnosti nesreče, v kateri je tovornjak treščil prek nadvoza

Prometna nesreča na Tržaški cesti Žurnal24 main
Policija je sporočila nekaj podrobnosti včerajšnje hude nesreče na ljubljanski obvoznici, ko je tovornjak zdrsnil prek nadvoza.

TIskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič je pojasnila, da so bili o nesreči obveščeni okoli 18.30. 

Preiskava je doslej pokazala, da je 41-letni državljan Bolgarije vozil tovorno vozilo znamke DAF po desnem voznm pasu avtoceste iz Brezovice proti Kozarjem, ko je na nadvozu čez Tržaško cesto naletel na počasi premikajočo kolono se vozil, ki je nastala zaradi zgostitve prometa.

Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo vozila kljub zaviranju ni uspel ustaviti in je z desno polovico sprednje strani vozila trčil v zadnji levi vogal osebnega avtomobila citroën C4, ki ga je vozila 49-letna voznica pred njim.

Po trčenju je 41-letni voznik izgubil oblast nad svojim vozilom, tako, da se je tovornjak skupaj s polkpriklopnikom prevrnilo na bok in zdrselo desno preko odstavnega pasu.

Med drsenjem je vozilo prebilo kovinsko odbojno ograjo in zdrselo z nadvoza ter se s sprednjim delom naslonilo na nabrežino, kjer se končuje nadvoz.

Voznik tovornega vozila je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju prometne nesreče. Zdravniško pomoč so nudili voznici in njenima dvema sopotnikoma v vozilu, utrpeli so lažje poškodbe. V nesreči je nastalo za okoli sto tisoč evrov materialne škode.

Veliko dela s prevrnjenim tovornjakom in poškodbami infrastrukture so imeli tudi gasilci in vzdrževalci. Gasilci so s tehničnim posegom iz vozila rešili umrlega voznika. Nato pa so tudi očistili razlito gorivo ter nevarno snov, ki je iztekla iz treh poškodovanih na prikolici naloženih sodčkov. Pomagali so tudi pri prenosu ostalih nepoškodovanih na prikolici naloženih sodčkov, ki jih je prevzel Dars in varno uskladiščil.

Tovornjak so sicer nato dvignili na cestišče, kjer ga je prevzela vlečna služba.

Komentarjev 3
  • Žurnalček 03:21 21.maj 2017.

    Se opravičujem , res je še eden nadvoz vmes !

  • Žurnalček 03:20 21.maj 2017.

    Brezovica - Dolgi most ne pa proti Kozarjem . Kozarje je imel že ohohho za sabo . Še LJ ne poznajo , pa saj ni čudno , saj so sami prišleki !

  • Avatar Džoser
    Džoser 15:57 20.maj 2017.

    UPAM,DA BODO POLEG POOSTRENEGA NADZORA OSEB PRIČELI TUDI Z IZLOČANJEM ŠOFERJEV BOLGARIJE,UKRAJINE, ROMUNIJE... IN VSA TOVORNA VOZIL STAREJŠA OD 10LET!