Slovenija > Črna kronika
37213 ogledov

Novo o hudi nesreči na štajerski avtocesti

Prometna nesreča na avtocesti, prevrnjen tovornjak 24sata/bralec
Policija je razkrila, zakaj je prišlo do nesreče, v kateri je ena oseba umrla in zaradi katere je bila zaprta štajerska avtocesta.

Do trčenja treh tovornjakov je prišlo nekaj pred pol deseto pri Ljubečni. "Okoli 09.20 ure, se je na avtocesti A1, izven naselja Ljubečna zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi 51-letni voznik tovornega vozila, 40-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom in 25-letni voznik tovornega vozila," so sporočili s celjske policijske uprave.

"51-letni slovenski voznik tovornega vozila, ki je vozil po avtocesti iz smeri Celja proti Dramljam po desnem prometnem pasu, je silovito trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, ki je stalo v koloni. Zaradi posledic silovitega trčenja je 51-letni slovenski voznik na kraju nesreče umrl. Po trčenju je tovorno vozilo s priklopnikom, v katerega je trčil 51-letni voznik, trčilo še v tovorno vozilo pred seboj, ki je prav tako stalo v koloni. Druga dva udeležena voznika, državljana Bosne in Hercegovine v prometni nesreči nista bila poškodovana," so sporočili policisti.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta do 12.00 ure v celoti zaprta, obvoz je potekal po vzporedni regionalni cesti. Promet v smeri Maribora poteka po prehitevalnem pasu, so policisti sporočili okrog pol enih.

To je letos že štirinajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje, četrta na avtocesti in tretja na istem odseku.

Fotografija je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3