Slovenija > Črna kronika
4890 ogledov

Znanec ga je zabodel na stranišču, njegovo življenje visi na nitki

Poskus uboja-Celje 15.4.2024 Javno stranišče je odprto dobri dve leti.
Razkrivamo ozadje poskusa uboja na javnih sanitarijah v Celju. Sprla naj bi se brezdomca.

Celjski kriminalisti še preiskujejo, kaj se je v nedeljo nekaj prej šesto popoldne dogajalo na javnem stranišču v središču mesta. Uradno je znano samo, da sta se sprla moška, stara 44 in 42 let. Ko jima je zmanjkalo besed, je starejši zabodel mlajšega, ga hudo poškodoval in zbežal. Zvečer se je sam javil na policijski postaji in je zdaj v pridržanju zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskus uboja.

Celjska občina je javne sanitarije z imenom Toilet v pritličju Celjskega doma v Razlagovi ulici, kjer je bila včasih cvetličarna, odprla v začetku januarja 2022, naložba je bila, kot beremo na občinski spletni strani, vredna 90.000 evrov. Občani in turisti jih lahko uporabljajo od sedmih zjutraj do devetih zvečer, invalidi pa s pomočjo posebnega ključa 24 ur na dan.

Oba sta s Celjskega

Toda dober namen se je izjalovil po zaslugi odvisnikov in brezdomcev. Kot nam je povedal eden od bližnjih stanovalcev, se pred straniščem zbirajo predvsem ob koncih tedna, kar morebitne uporabnike seveda odvrača.

Tudi v nedeljo naj bi si v lase skočila brezdomca. Zakaj, ni znano, dejstvo pa je, da je 44-letnik z nožem hudo ranil 42-letnika, menda v trebuh. Po zadnjih informacijah ta leži v tamkajšnji splošni bolnišnici, njegovo življenje pa je ogroženo. Oba, napadalec in njegova žrtev, sta po naših podatkih s Celjskega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.