Slovenija > Črna kronika
3417 ogledov

Znano, kdo je kriv za požar hiše v Žagi

Požar hiše v kraju Žaga GZ Bovec
Požar je najverjetneje zanetil 55-letni moški s pomočjo plinske jeklenke.

Po ugotovitvah novogoriških kriminalistov je požar, ki je v soboto ponoči zajel montažno stanovanjsko hišo v Žagi na Bovškem, najverjetneje zanetil moški s pomočjo plinske jeklenke v prvem nadstropju hiše. Pri tem je moški izgubil življenje. Gre najverjetneje za 55-letnika z območja Ptuja, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Gasilo 44 gasilcev

Kot je znano, so policiste o požaru stanovanjske hiše obvestili v soboto nekaj pred polnočjo. Požar je pogasilo 44 prostovoljnih gasilcev iz treh društev, ki so po končanem gašenju v stanovanjskem objektu na tleh v hodniku našli deloma zoglenelo moško truplo.

Požar hiše v kraju Žaga Slovenija Srhljiva najdba na prizorišču požara

Požar hiše v kraju Žaga | Avtor: GZ Bovec GZ Bovec

Prav tako so gasilci med pregledom našli tudi močno ožgano plinsko jeklenko, ki so jo odnesli iz hiše in ustrezno zavarovali. Zaradi požara je na hiši nastala materialna škoda v višini približno 50.000 evrov.

Umrl 55-letnik s Ptuja

O dogodku je policija obvestila tudi novogoriško okrožno državno tožilstvo in tamkajšnjega preiskovalnega sodnika. Slednji je odredil sodno obdukcijo in identifikacijo trupla, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Glede na okoliščine najdbe trupla je mogoče sklepati oz. obstaja zelo velika verjetnost, da je v požaru izgubil življenje 55-letni moški z območja ptujske občine, kar bo dokončno potrjeno po obdukciji, so še dodali na upravi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.