Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Znesli so se nad nezavestnim ubežnikom

Na videoposnetku se vidi, kako je ubežnik nezavesten obležal na tleh, policisti Žurnal24 main
Združene države Amerike naj bi bile spet priča novemu primeru policijskega nasilja. Policaji v Birminghamu so se z gumijevkami znesli nad nezavestnim ubežnikom.

Incident se je zgodil v začetku letošnjega leta, ko so birminghamski policisti poskušali Anthonyja Warrena zaslišati glede preprodaje drog. Kot je prikazano na videoposnetku, ki so ga posnele policijske kamere, se je Warren pognal v beg pred policisti in se zaradi prevelike hitrosti prevrnil ob robu izvoza avtoceste. Med prevračanjem je padel iz vozila in nezavesten obležal na tleh. Takrat pa so za njim prišli policisti in ga začeli z gumijevkami pretepati.


Zaradi incidenta sta vodja birminghamske policijske postaje A. C. Roper in župan mesta Larry Langford medijem sporočila, da so na podlagi posnetka odpustili pet policistov. Disciplinske postopke pa so uvedli tudi proti policijskim nadzornikom, ki več kot štiri mesece niso ukrepali.

S preiskavo dogodka pa se že ukvarja tudi ameriški preiskovalni urad, ki bo poskušal ugotoviti, ali so bile pri tem dogodku kršene človekove pravice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.