Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Žrtev čistejše Slovenije

Tiskovni predstavnik namigovanj, da je mladenič predmet našel med vsesplošno akc Žurnal24 main
V vsesplošni čistilni akciji je mladoletnik našel star predmet in ga odnesel domov. V nedeljo mu je predmet, domnevno mina iz druge svetovne vojne, eksplodiral v rokah in ga huje poškodoval.

"Poškodovani ima obe očesi in zdaj samo upamo, da bo videl na vsaj eno," je povedal Jože Plavčak, oče 17-letnega Boštjana, ki mu je v nedeljo na podstrešju stanovanjske hiše v Svetem Florjanu v roki razneslo granato. Našel jo je v gozdu med čistilno akcijo "Očistimo Slovenijo v enem dnevu".

Našel jo je v gozdu
Kot je dejal Jože Plavčak, sta bila med nesrečo v hiši navzoča Boštjanov starejši brat in sosed, ki pa so ga delci eksplozije zgolj oplazili. Prav tako eksplozija ni povzročila nobene materialne škode.

"Kolikor sta mi povedala, je Boštjan mino držal v roki in jo ogreval z vžigalnikom, saj ni bila videti nevarna, premer je bil le deset centimetrov. Če bi bila večja, bi ga eksplozija zagotovo ubila. Našel jo je v gozdu. To je povedal sam med prevozom v bolnišnico, saj je bil ves čas pri zavesti," je pojasnil oče.

Amputirana roka
"Desna roka je bila amputirana pri zapestju, na levi roki sta ostala le dva prsta, za oči se še ne ve nič, saj je oteklina prevelika, brat pa je še vedno v umetni komi,"
nam je povedala Boštjanova sestra Ksenija Plavčak. "Brat je obiskoval srednjo šolo in je želel postati zidar. Upamo, da bo Boštjan ko se bo zbudil, če se bo sploh, povedal, kje točno je našel predmet," je še dodala.

V nedeljo, okoli 11. ure dopoldne, je prišlo do močne eksplozije na podstrešju stanovanjske hiše v Svetem Florjanu na območju Rogaške Slatine. Na kraju dogodka so policisti ugotovili, da je mladoletnik na podstrešje prinesel neznano eksplozivno telo, ki se mu je sprožilo v rokah in ga huje telesno poškodovalo.

"Primer je izjemno tragičen. Fant je našel za zdaj še neznano eksplozivno telo, ki ga je razneslo v njegovih rokah. Sedemnajstletnik je pri tem utrpel poškodbe obeh rok, obraza in sprednjega dela telesa,"
je dejal Dušan Marat, tiskovni predstavnik PU Celje. 

Poročilo uprave za zaščito in reševanje dodaja, da so po nesreči posredovali reševalci nujne medicinske pomoči iz Šmarja pri Jelšah, ki so hudo poškodovanega oskrbeli ter prepeljali v celjsko bolnišnico.

"Iz prestolnice so prišli strokovnjaki za eksplozive, ki so pobrali delce eksplozivnega telesa, tako da bodo izsledki podrobne analize znani v prihodnjih dneh," je še zatrdil Marat.

Mino našel med čistilno akcijo
Tiskovni predstavnik namigovanj, da je mladenič predmet, domnevno del mine iz druge svetovno vojne, našel med vsesplošno akcijo "Očistimo Slovenijo v enem dnevu", ni mogel potrditi, češ da ne razpolagajo s temi podatki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.