Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Žrtev nesreč je bilo manj

Ropov je bilo lani manj, pravi Branko Japelj, vodja sektorja kriminalistične pol Žurnal24 main
Na Policijski upravi Ljubljana pričakujejo povečanje števila kaznivih dejanj zaradi gospodarskih in drugih okoliščin.
V petek zvečer sta zamaskirana moška poskušala oropati 29-letnika. S pištolo sta od njega zahtevala denar. Ker ga moški ni želel izročiti, sta ga udarila s pištolo in pobegnila.

 

600

klicev na številko 113 na dan so lani dobili na PU Ljubljana.

Ropov je bilo lani na območju Policijske uprave Ljubljana sicer manj kot predlani, je na predstavitvi poročila o delu leta 2008 povedal Branko Japelj, vodja sektorja kriminalistične policije. Letos pa pričakujejo povečanje števila kaznivih dejanj zaradi gospodarskih in drugih okoliščin.

Na PU Ljubljana so lani obravnavali polovico vseh kaznivih dejanj v Sloveniji, in sicer skoraj 41 tisoč. Kot je dejal Japelj, so zabeležili 21 ubojev oziroma umorov, vse pa so tudi raziskali.

Za 18 odstotkov je bilo manjše število prometnih nesreč. Lani je umrlo 47 ljudi, leto prej pa 74. Glavna razloga sta bila neprimerna hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti. Povečalo pa se je število pešcev in kolesarjev, ki so umrli v nesrečah. Teh je bilo lani 18.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.