Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Zrušil se je strop v osnovni šoli

Italijanska policija EPA
V eni od italijanskih osnovnih šol se je nenadoma zrušil strop in poškodoval dva učenca.

V osnovni šoli Pessina di Ostuni v italijanskem Brindisinu se je zrušil strop razreda, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Pri tem sta bila huje poškodovana dva sedemletnika, poškodovala se je tudi učiteljica, ko je poskušala pomagati otrokom. Šolo so evakuirali.

Pred kratkim odprta

Reševalci pojasnjujejo, da se je zrušilo približno pet kvadratnih metrov stropa, gre pa za plast debelo približno tri centimetre. “Takšne stvari se ne smejo zgoditi, naši otroci so v nevarnosti. Šolo morajo zapreti in preveriti strop cele šole,” je za Anso dejal oče otroka, ki obiskuje šolo.

Šola je bila sicer pred kratkim zaradi obnovitvenih del slavnostno ponovno odprta. V času nesreče so imeli žal učenci ravno pouk. Otorci 2E razreda so ravno poslušali snov in sedeli v klopeh,  ko se je strop nenadoma zrušil. V prvih trenutkih je na pomoč otrokom odhitela učiteljica, a ji je med samim reševanjem spodrsnilo in se je tudi sama tako poškodovala, da je kasneje potrebovala zdravniško pomoč. Poškodovana otroka so odpeljali v bolnišnico.    

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.