Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Župan Kangler se spet čudi policistom

Franc Kangler mediaspeed
Z vedeževalkinim stanovanjem do nove ovadbe na občini.

"Čudim se, da naj bi bil v tej zadevi soovaden. Prav smešno je, da se nekateri mariborski kriminalisti ukvarjajo le še z mano," je ovadbi zoper njega komentiral mariborski župan Franc Kangler. Dodal je, da vsebine ovadbe uradno ne pozna.

"Predlagam lahko"

Neuradno naj bi tokratna ovadba županu očitala nezakonito posredovanje pri oddaji službenega stanovanja vedeževalki Karin Ježovita. Ta ga ima v uporabi Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor in zanj plačuje okoli 400 evrov najemnine na mesec. "Ježovitovo sem samo predlagal. Imam to pravico, je pa komisija tista, ki se pozneje odloči, komu bo stanovanje podelila," je še dodal Kangler.

Poleg župana naj bi bili neuradno ovadeni tudi vedeževalka Ježovita in direktorica sklada Tanja Vindiš Furman. Kot so poročali nekateri mediji, naj bi Ježovitova dobila stanovanje tudi na podlagi potrdila, da je članica sveta invalidov. V ta svet pa naj bi bila imenovana le dan po objavi razpisa za stanovanje, v katerem stanuje.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:25 06.januar 2012.

    Mene pa čudei,da ga Žerjav še ni skeslal iz stranke,ko je tko načelen,da v SLS nočjo met nepoštenih članov?

  • literca 21:23 05.januar 2012.

    Kolikor sem danes poslušal so ostale ovadbe že ovrgli. Človek se sedaj vpraša ali to delajo sedaj že namerno? Brez razloga podajajo ovadbe proti Kangleru ki potem vse padejo? Tudi ta je videti nesmiselna...Ker sem sam bil v podobni situaciji ...prikaži več vem koliko skode ti s tem povročijo..zato tudi podpiram da udari nazaj z odškodninskimi tožbami. Vsekakor pa je čudno da Jankovič nima nobene ovadbe pa čeprav je očitno dolžen okoli in okoli ter ima očitno drugega masla polno na glavi, kot ta ta zadnja z onimi Avstrijci....sem že dolgo nazaj napisal da me je sram da živim, v taki Sloveniji....