Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Župan policije ne pričakuje

Hokej. Bivše šefe jeseniškega kluba naj bi kmalu obiskala policija.

Čez približno dober mesec naj bi kranjski kriminalisti zaključili preiskovanje domnevnih nezakonitosti pri vodenju jeseniškega hokejskega kluba (HK).

Že spomladi naj bi policija namreč prejela prijavo, da naj bi bili za domnevno finančno izčpavanje kluba odgovorni nekdanji šef Slavko Kanalec, jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger kot podpredsednik kluba in Pavo Ivankovič kot član upravnega odbora kluba. Neuradno naj bi tik pred zaključkom preiskave kriminalisti izvedli tudi hišne preiskave. Kanalec za pojasnila ni bil dosegljiv.

“Prvič slišim, da bi proti meni tekel kakršenkoli postopek,” pa odgovarja župan Mencinger. Že pred časom naj bi kriminalisti bivšim hokejistom zasegli pogodbe, ki so jih imeli sklenjene s tedanjim HK Acroni Jesenice. Policijo in kranjske tožilce, ki naj bi postopek usmerjali, naj bi zanimalo predvsem poslovanje Društva prijateljev hokeja, iz katerega naj bi HK črpal denar za plače igralcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.