Slovenija > Črna kronika
60764 ogledov

Zvezdnica Ljubezni po domače opozarjala, da se bo zgodil umor

Kristijan Slodnjak sobotainfo.com
Na sojenju Kristijanu Slodnjaku, obtoženemu pomoči pri umoru Andreja Kirbiša, pričala tudi zvezdnica iz resničnostnega šova Ljubezen po domače Saška Omeragič.

Pred predsednico senata Bernardo Galun so se na petkovem sojenju 38-letnemu Kristijanu Slodnjaku, lastniku zavarovalnice Slofin v stečaju, obtoženemu, da se je z naročilom umora podjetnika Andreja Kirbiša iz Kidričevega skušal rešiti vračila velikega dolga, ki ga je imel do njega, zvrstile nove priče.

Denar prek posrednika

Kristijan Slodnjak | Avtor: Večer Kristijan Slodnjak Večer
Med njimi je bila, na predlog Slodnjakovega zagovornika, odvetnika Andreja Kaca, tudi Saška Omeragič, zvezdnica resničnostnega šova Ljubezen po domače leta 2019. Že predlani se je zglasila na ptujski policijski postaji in pozvala komandirja, da naj nekaj naredi, sicer bo mrtev ali Kirbiš ali Bernard Mataj. Ta je bil, kot je poročal Večer, posrednik pri predaji denarja, ki ga je leta 2016 Kirbiš posodil Slodnjaku. Slednji sicer trdi, da mu je Mataj izročil samo polovico od izposojenih 100.000 evrov, Mataj pa, nasprotno, da mu je dal ves denar, a mu je Slodnjak še istega dne vrnil med 38.000 in 45.000 evrov, ki si jih je v preteklosti izposodil od njega.

Omeragičevi je po njenih besedah za Kirbiševo nasilno smrt povedal Zef Matiqi,  Matajev stric, ki je pred dobrima dvema desetletjema ustrelil moža ženske, s katero je imel razmerje, in naj bi se ga, kot se je pokazalo na septembrski obravnavi, bala tudi ena izmed prič, čeprav njegovega imena ni nihče omenil.

Kaj je dejala jasnovidka

Kakor koli, Omeragičeva je še pojasnila, da je Kirbiša videla samo trikrat, nazadnje slabo leto pred umorom, in tudi, zakaj je na policijski postaji prosila, naj ga nadzirajo, ker da se ukvarja s čudnimi posli: "V zaporu bi bil bolj varen. Želela sem ga skriti pred tem svetom."

Kirbiš je bil nazadnje 17. februarja lani v Mostju v občini Juršinci res žrtev neznanega morilca, ki ga je trikrat ustrelil, usodna je bila že prva krogla v srce. "Imam duhovno, jasnovidno mater. Rekla mi je, da sta Andreja umorila prijatelja, vpletena da je še svetlolaska," je dodala Omeragičeva, in brez dlake na jeziku izpovedala, kaj si misli o Mataju, njegovih sorodnikih in pravzaprav tudi drugih, ki so albanskih korenin. "Poln kufer imam skorumpiranega Ptuja, ki ga vodi albanska mafija."

Na Kacevo vprašanje, ali je Kirbiš imel orožje, je odgovorila, da ji je rekel, da ga ima, videla ga pa ni.

Pri njem zavaroval ovce

V petek je pričal tudi Gani Ajrizi, ki se je s Slodnjakom pogosto slišal po telefonu, v tednu po Kirbiševem umoru celo 23-krat, zato se je za nekaj časa celo znašel med osumljenci. Razkril je, da je bil z obtoženim v stikih zato, ker je pri njem zavaroval hišo, avto in ovce, mu plačal, on pa denarja ni posredoval naprej. Ko je imel škodo, zato od zavarovalnice ni dobil povračila. "Lagal mi je," je pribil Ajrizi, a ga nato tudi branil, češ, da je "dober človek" in da ni "tak ded, da bi koga ustrelil".

Sojenje Slodnjaku na ptujskem okrožnem sodišču se bo očitno vleklo še kot jara kača, saj je predsednica senata Galunova za zdaj rezervirala še dvanajst narokov, od tega šest v januarju.

 

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 11:00 06.november 2023.

    Tole se pa bere kot ena poceni mehiška nadaljevanka.

  • Grof 08:34 06.november 2023.

    Drugo pa, med tekstom posnetek, kako postrani služi pare dr. Erik z reklamiranjem p, umešavanjem golobjih jajc v biskvit, a ni on onkolog, dolgih rok

  • Grof 08:30 06.november 2023.

    Kje pa je naslov, ko druga zvezdnica, zvezdiva opozarja, da bomo kmalu brez golobov, Vesnica, preslabo ga zjutraj poviješ, …