Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Zvezdo naj bi oškodoval za pet milijonov

V sindikatu pravijo, da je ena od bank upnic vložila predlog za stečaj tudi najv Žurnal24 main
Gorenjski kriminalisti ovadili 55-letnika, ki je podjetje spravil v stečaj. Neuradno gre za tekstilno podjetje Zvezda, oškodoval pa naj bi ga za pet milijonov evrov.

"Gorenjski kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo v Kranju podali kazensko ovadbo zoper 55-letnega Ljubljančana zaradi suma, da je storil več kaznivih dejanj na škodo podjetja iz Kranja. Pri tem je podjetje oškodoval za več kot pet milijonov evrov, kar je med drugim privedlo do stečaja podjetja," so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Z zbiranjem obvestil so na pobudo Okrožnega državnega tožilstva gorenjski kriminalisti začeli že konec leta 2009. Pojavil se je namreč utemeljen sum, da je bilo v tekstilnem podjetju s sedežem v Kranju storjenih več kaznivih dejanj.

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je odgovorna oseba podjetja, 55-letni Ljubljančan, v letih 2008 in 2009 osumljen storitve več kaznivih dejanj na škodo podjetja iz Kranja. Pri tem je podjetje oškodoval za več kot pet milijonov evrov, kar je med drugim privedlo do stečaja podjetja.

Prenakazal sam sebi

Glavnino materialne škode podjetju je povzročil s tem, da je nepremičnine podjetja prodal enemu izmed lizinških podjetij, kupnino pa na podlagi posojilne pogodbe prenakazal drugemu podjetju s  sedežem v Ljubljani, katerega zakonit zastopnik je bil sam.

Obenem pa je od lizinškega podjetja, kateremu je prodal nepremičnine, kupil iste nepremičnine nazaj na podlagi lizinške pogodbe. Ker kreditojemalec posojila ni vračal kranjskemu podjetju, prav tako se niso plačevali lizinški obroki, je privedlo do tega, da je bil za podjetje iz Kranja zahtevan in uveden stečajni postopek, so še sporočili kranjski policisti.

Komentarjev 1
  • rogg 12:51 05.oktober 2011.

    Prav je tako, nekoga bo treba v arest spravit.