Slovenija
5632 ogledov

Črnčec ostro nad Janšo: SDS deluje kot mafija, Janšev edini motiv je maščevanje

Damir Črnčec Anže Petkovšek Damir Črnčec
Državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec je na svojem Facebook profilu objavil zapis, v katerem je izredno oster do SDS in njenega predsednika Janeza Janše.

Janši očita za Slovenijo škodljivo delovanje. "Način njegovega delovanja je škodljiv za demokracijo in za desnopolitično opcijo," meni Črnčec.

"Včerajšnje lansiranje fake news o domnevnem množičnem špijoniranju, zloraba Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) s strani poslancev SDS ter napad na policijo nam kažejo, kako blizu je Slovenija zdrsu v janševistični avtoritarizem, financiran s počenimi groši iz tujine," je zapisal Črnčec, pri čemer opozarja, da so v zgodovini avtoritarizmi ali totalitarizmi pohod začenjali prav skozi demokracijo in demontažo njenih institucij.

Kot piše Črnčec, je potreboval čas, da je spoznal vse razsežnosti "Sloveniji škodljivega modusa operandi Janeza Janše, ki ob njegovem klečanju na koruzi pri tujcih, doma sistematično napada temeljne družbene podsisteme, svobodo govora, javne besede ter druge ustavne vrednote".

Med drugim sta ga, kot pojasnjuje, v sedanji vlogi svetovalca za nacionalno varnost v zvezi z Janšo neprijetno presenetili in razočarali dve stvari: "zakaj je tako uslužen in pokoren do hrvaških nacionalnih interesov" ter "zakaj in za koliko judeževih srebrnikov, milijonov je prodal slovenske nacionalne interese vzhodni sosedi".

Črnčec: Edini Janšev motiv je sla po oblasti in želja po maščevanju

Edini motiv Janše za delovanje v politiki sta sla po oblasti in želja po maščevanju do vseh, ki so mu storili "krivico", meni Črnčec, ki je bil v času druge Janševe vlade prvi mož Sove. Civilnodružbeno pa se je angažiral tudi kot predsednik društva Evropska Slovenija in zatem kot prvi mož Odbora 2014, ki se je zavzemal za izpustitev Janše iz zapora po obsodbi v zadevi Patria.

V zapisu pojasnjuje, zakaj so se njune poti začele razhajati. "Spoznanje delovanja aparata SDS, ki deluje po načelih mafijskega poslovanja, kjer vse poti vodijo do vodje in njegovega najožjega kroga, mi je bilo popolnoma tuje," je med drugim zapisal.

Dodal je še, da bodo voditelji in junaki vojne 1991 zapisani z zlatimi črkami, a da so žal "nekateri voditelji, takratni obrambni in notranji minister, svojo zgodovinsko zaslugo razumela napak. Kot bianco menico za trgovino z orožjem, krajo in črpanje javnih sredstev". 

Žan Mahnič Slovenija Mahnič grozil direktorici policije

Preko odvetniške družbe je sicer že sinoči zanikal poročanje nekaterih medijev, da je vzpostavil vohunsko mrežo, v kateri naj bi bili tudi kriminalisti, preko katere naj bi izvajal pritiske na člane in vodstva strank, ki se pogajajo o morebitni novi koaliciji. V zvezi s tem je včeraj pooblaščena skupina Knovsa, v kateri so bili poslanca SDS Žan Mahnič in Zvonko Černač ter poslanec DeSUS Branko Simonovič, na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU) opravila nenapovedan nadzor. Na policiji so skupini očitali postavljanje vprašanj izven zakonsko določenega okvira in sporočili, da je Mahnič generalno direktorico policije Tatjano Bobnar pozval, da naj pomisli na svojo prihodnost. Mahnič je pojasnil, da zato, ker jo bodo ovadili, če ugotovijo, da ščiti takšno ravnanje policije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22
 • mph 17:20 19.marec 2020.

  Kar je res, je res. :-)

 • borut08 09:09 08.marec 2020.

  SDS deluje kot mafija in ima priblizno 500.000 privrzencev in policijo za seboj,ki je podrejena politiki in a drugi strani imamo druge skorumpirance kot so Jankovici in drugi levi politiki vsi pa vpleteni v korupcijo in kdor se noce pridruziti ...prikaži več politiki korupcije,molcati in podrediti se slozno zarotijo proti njemu se pravi occ.2 milij.slovenskov,ki podpira ali jie podrejena politiki korupcije in posledicno si drzavni sovraznik v drzavi korupcije in mafijske drzave.

 • Avatar Leon
  Leon 16:10 21.februar 2020.

  Seveda bi Črnčec lahko povedal vse rabote svojega nekdanjega šefa in ostalih podrepnikov SDS ,vendar bi potem tudi sebe očrnil !