Slovenija
40 ogledov

Črnigoj v Primorje pripeljal 30 ameriških milijonov

Primorje Ajdovščina Žurnal24 main
Primorje naj bi dobilo svež kapital. S 30 milijoni naj bi podjetje v kratkem dokapitalizirala družba Icon Capital Group s sedežem v ZDA, ki se je marca omenjala že kot vlagatelj v Trgovski center Stožice, a iz tega ni bilo (še) nič.

Kot so danes sporočili iz opotekajočega se ajdovskega gradbinca, so v sodelovanju z italijanskim gradbenim podjetjem Patera iz Vidma pridobili zagotovila o 30 milijonov evrov vložka od Icon Capital Group.

Kot je v izjavi za javnost po današnji skupščini delničarjev Primorje Holdinga še dejal direktor družbe Štefan Činč, bo v prihodnjih dneh opravljen tudi skrbni pregled poslovanja ajdovske gradbene družbe, kar bo osnova za dokončno odločitev tujega partnerja za vstop v Primorje Holding.

Primorje Holding, ki je v večinski lasti nekdanjega prvega moža Primorja Dušana Črnigoja, je stoodstotni lastnik Primorja.

Na današnji skupščini družbe Primorje Holding so lastniki odpoklicali sedanjo upravo Primorja in v novo upravo imenovali Darka Valenčiča, Sebastijana Trajkovskega in Štefana Činča.

Uprava se bo sestala v ponedeljek, da si bodo razdelili funkcije in imenovali predsednika ter začeli delo. Činč je še povedal, da se bodo v naslednjih dneh sestali z bankami upnicami in s predstavniki sindikatov v Primorju.

Komentarjev 2
  • KLOBO 15:42 04.maj 2012.

    grem stavit, da je res tako kot si rekel!!!

  • Žurnalček 12:39 04.maj 2012.

    Se gre gdo staviti , da je to pokradeni denar od strani Černigoja iz Primorja !