Slovenija
20 ogledov

Črnomaljski izsiljevalec v priporu

Osumljenec je s kraja pretepa sprva pobegnil, vendar se je po pol ure vrnil sam. Žurnal24 main
Izsiljevanje. Policisti ovadili šest osumljencev. Opozarjajo, da plačevanje ni rešitev.

Štiriintridesetletnega Črnomaljca, ki je skupaj s še petimi osumljenci grozil in ustrahoval lastnika lokala v Črnomlju, so novomeški kriminalisti ovadili okrožnemu državnemu tožilstvu. Osumljenci so decembra večkrat obiskali lokal, v katerem so vznemirjali goste in jih nadlegovali, od lastnika lokala pa zahtevali, naj jim izroči denar, in mu grozili, da bodo v nasprotnem primeru odvrgli ročne bombe. Ustrahovani lastnik, ki mu je eden izmed osumljencev grozil tudi z nožem, jim je izročil več tisoč evrov. Za 34-letnika je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Policisti vse morebitne oškodovance tovrstnih kaznivih dejanj pozivajo, naj izsiljevanja prijavijo, saj po njihovih izkušnjah izsiljevalci od žrtve zahtevajo vedno več denarja, zato največkrat zgolj plačilo tovrstnega dolga ni rešitev. Izsiljevalci zahtevajo velike zneske in lahko s tem onemogočijo delovanje podjetnika.

Za kaznivo dejanje izsiljevanja je določena kazen z zaporom do osmih let, za kaznivo dejanje nasilništva pa kazen z zaporom do
treh let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.