Slovenija
889 ogledov

Črnomelj: hudo neurje s točo

toča, črnomelj
1/8
Bralec Žurnala24
Bralci iz Črnomlja poročajo, da je Belo krajino zajelo hudo neurje s točo. Slednja naj bi povzročila škodo na avtomobilih in vrtninah.

Kot je za zurnal24.si povedala bralka iz Črnomlja, je omenjeni del Slovenije okoli 11.30 zajelo hudo neurje s točo. "Ljudje so bežali pred točo, ki je razbijala po avtomobilih," je dejala.

Toča je škodo naredila predvsem na avtomobilih, vrtninah in poljščinah.

Zaradi obilnih padavin so bile poplavljene tudi nekatere ceste, saj jaški niso mogli požirati vode. Na terenu so tudi številni gasilci, še pravi bralka.

Toča je sicer kraj pretolkla dvakrat - prvič okoli enajste ure, drugič pa okoli ene ure popoldne.

 

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje, je voda zalila kletne prostore v Kolodvorski cesti v Črnomlju.

Da je omenjene kraje zajelo neurje, kaže tudi radaska slika padavin (močne padavine prikazuje rdeča barva).

POŠLJITE NAM FOTOGRAFIJE! Uporabite poseben obrazec na desni strani.

Kakšno vreme nas čaka

Po napovedih vremenoslovcev bo danes pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Jutri bo delno jasno, popoldne se bo od zahoda pooblačilo. Proti večeru in v noči na soboto se bodo prehodno pojavljale krajevne padavine.

V soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v soboto bodo predvsem na severu nastajale krajevne plohe. Nekoliko hladneje bo, so še zapisali na spletni strani Agencije za okolje. Vse aktualne podatke o vremenu, si oglejte na naši spletni strani www.vreme.net. Aktualno radarsko sliko pa na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.