Slovenija
119 ogledov

Črpalke ne bo, krajani dobili bitko

Martin Muženič, predstavnik civilne iniciative, še čaka, da bo izbris zabeležen Žurnal24 main
Bertoki. Začenjajo se formalni koraki za izbris bencinske črpalke iz državnega lokacijskega načrta.

"Formalni postopki za izbris črpalke iz državnega lokacijskega načrta (DLN) se začenjajo," je na včerajšnji novinarski konferenci v Bertokih napovedal poslanec Luka Juri. Zgodba o nasprotovanju krajanov bencinski črpalki in postajališču za tovorna vozila na tem območju je stara več kot desetletje.

"Krajani smo se morali za varovanje interesov lokalnega okolja organizirati v civilno iniciativo (CI)," je dejal Martin Muženič in dodal, da so po dolgem času našli skupni jezik krajevna skupnost, CI in koprski župan Boris Popovič. V pomoč sta jim bila tudi poslanca – poleg Jurija še Marijan Križman.

Mitja Pavliha z ministrstva za okolje in prostor je pojasnil, da mora pobudo za spremembo DLN podati ministrstvo za promet oziroma Družba za avtoceste v RS (Dars), kar jih bo stalo od 25 do 30 tisoč evrov. V CI so povedali, da bo njihovo prizadevanje končano, šele ko bo jasno, da bo zemljišče, doslej namenjeno črpalki, namenjeno dejavnostim, ki bodo krajanom v korist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.