Slovenija
44 ogledov

"Črpanje vode je lahko nevarno"

Poplave Dolenjska Žurnal24 main
Škoda. Danes bodo občinske komisije dobile usmeritve, kako začeti ocenjevati posledice poplav.

Neurje. Danes se začenja ocenjevanje škode, ki je nastala ob poplavljanju vodotokov. “Komisije bodo začele ocenjevanje na prizadetih območjih. Napotke, kje in kako prijaviti škodo na stavbah ali infrastrukturi, posamezniki dobijo na svojih občinah,” pojasnjujejo na upravi za zaščito in reševanje. Le v Ljubljani, kjer voda še vedno ni odtekla z vseh poplavljenih delov, bodo škodo začeli ocenjevati predvidoma nekaj dni pozneje.

1. Poplavljena stanovanja.
Ljubljanski gasilci pri tem svetujejo, naj ljudje vode, ki v poplavljenih kleteh sega enako visoko kot na dvoriščih, ne črpajo sami. Počakajo naj pomoč gasilcev. Prav tako naj ne črpajo vode iz prostorov, kjer je speljana električna napeljava, temveč naj počakajo, da odteče, in nato te prostore dobro posušijo.

2. Vozila.
Gasilci svetujejo, da vozil, ki so obtičala v vodi, ne vžigamo in ne premikamo. Takšno vozilo je neuporabno, z vžiganjem pa ga lahko povsem uničimo. Ko voda izpod vozila odteče, ga z avtovleko čim prej odpeljimo na servis.

3. Prijava škode.
Občinske komisije bodo občane pozvale, naj prijavijo škodo. “Prijavljene posledice si bodo nato ogledali in ocene predali nam. Obrazci za prijavo škode so dostopni tudi na naši spletni strani,” sporočajo z uprave za zaščito in reševanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.