Slovenija
18 ogledov

Crvenkovski se opravičuje Pahorju

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Nekdanji makedonski predsednik Branko Crvenkovski se je opravičil premierju Borutu Pahorju, ker so ga vpletli v politično afero zaradi najema svetovalcev.

Kot je v pismu premierju Borutu Pahorju zapisal Branko Crvenkovski, v Makedoniji poteka "kruta politična bitka, v kateri se ne izbirajo sredstva za diskreditiranje političnega nasprotnika".

Ob tem je izrazil obžalovanje, da so v enem od napadov nanj uporabili Pahorjevo ime. "Upam, da boste razumeli in da to ne bo na noben način vplivalo na najin osebni odnos ter na odnos izmed najinih strank in najinih držav," je še zapisal Crvenkovski.

Kot že nekaj dni poročajo makedonski mediji, je Crvenkovski mimo javnega tenderja za svetovanje trem slovenskim poslovnežem – Dejanu Verčiču, Pedji Ašanin Goletu in Dajanu Guteši – v treh letih plačal 340 tisočakov.

Znesek je za Žurnal24 potrdil tudi Verčič, ki pa ocenjuje, da so "posel pošteno oddelali". Že prej, tudi sproti, je bil posel revizijsko pregledan in ugotovljenega ni bilo nič spornega.

Posel je pod drobnogled vzela tudi makedonska protikorupcijska komisija, prav zato, ker naj bi bil sklenjen mimo javnega tenderja. Verčič pravi, da so posel dobili na povabilo. "Kako so izbrali svetovalce, ni moja zadeva," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.