Slovenija
22 ogledov

Čudijo se navedbam zbornice

Slovensko-nemška gospodarska zbornica ugotavlja, da je slovensko investicijsko o Žurnal24 main
Gradnje. MOL in UE zanikata, da je na dovoljenja treba čakati od pet do sedem let.

“To ne drži,” so na Mestni občini Ljubljana (MOL) kratko odgovorili na vprašanje, ali je pričakovana čakalna doba za vsa dovoljenja za gradnjo objekta res od pet do sedem let. Katja Stadler s Slovensko-nemške gospodarske zbornice je po poročanju MMC RTV SLO namreč navedla tri “sveže primere” neuresničenih nemških naložb v Sloveniji; eden od njih je bila po njenih besedah gradnja trgovskega središča v Ljubljani, ki je ni bilo zato, ker bi morali tako dolgo čakati na dovoljenja.

Na MOL so dodali, da bi bilo to morda možno, če so želeli graditi na zemljiščih, na katerih gradnja ni dovoljena.

Za katerega nemškega trgovca gre, na MOL ne vedo, prav tako ne na Upravni enoti (UE) Ljubljana, kjer izdajajo gradbena in uporabna dovoljenja.

“Nikakor ne”
Egon Breitenberger, vodja izpostave UE Vič - Rudnik, je zatrdil, da “čakalna doba za gradbeno dovoljenje nikakor ni od pet do sedem let”. Če je zahteva za izdajo dovoljenja popolna, je dodal, je zakonski rok za izdajo dva meseca od popolnosti zahteve. Je pa res, da investitorji večinoma ne oddajo popolnih zahtev in popolne projektne dokumentacije. “V zadnjem času nismo prejeli vloge nemškega investitorja,” je dejal Breitenberger.

Stadlerjevo smo vprašali, katerega nemškega investitorja je imela v mislih in kako so dobili oceno o pričakovani čakalni dobi za pridobitev dovoljenj, a njenih odgovorov nismo prejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.