Slovenija
161 ogledov

"Čudovit primer urejanja stikov"

Radovan Radetić, socialni delavec CSD Moste-Polje (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Radetić: Tragičnega dogodka človeški um ne more pojasniti.

Očitki. "Nismo prejeli nobenega obvestila, da je bilo v tej družini nasilje, prav tako starša nismo poskušali spraviti skupaj. Halo?! Nismo zvodniki," očitke sosedov iz nebotičnika na Zaloški cesti komentira socialni delavec Centra za socialno delo (CSD) Moste Polje Radovan Radetić, ki je urejal stike deklice z očetom.

Čudovito. "To je bil čudovit primer urejanja stikov; mama je s stiki soglašala, ko je bil oče še v koprskem zaporu in še preden je te določilo sodišče. Ko je bil oče zaradi dobrega vedenja izpuščen, so stiki potekali v Ljubljani, in sicer tako, kot je bilo dogovorjeno. Otrok je odlično napredoval. Tragični dogodek pa ni bil povezan s stiki, ampak s prepirom ob kosilu, na katero je odrasla oseba povabila drugi dve odrasli osebi in otroka."

Preverjanje. "Ne vem, kaj sta takrat počela skupaj," nadaljuje Radetić in takole odgovori na vprašanje, zakaj ni osebno preverjal okolja deklice: "Na podlagi česa jaz lahko vstopim v neko stanovanje? Da bi šli preverjat, moramo imeti razlog. Tega nismo imeli. Videval sem jih vsak teden, na gugalnicah in toboganu, vsak mesec smo se slišali po telefonu."

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.