Slovenija
22 ogledov

Čufer na skrivnostnem obisku v Bruslju

Uroš Čufer Anže Petkovšek
Pred torkovim obiskom predsednice vlade Alenke Bratušek v Bruslju je evropsko prestolnico danes na kratko obiskal tudi finančni minister Uroš Čufer ter govoril z evropskim komisarjem za denarne in gospodarske zadeve Ollijem Rehnom, so povedali viri pri EU. Podrobnosti pogovorov ni bilo mogoče izvedeti.

Tiskovni predstavnik komisarja Rehna Simon O'Connor je za STA povedal le, da sta Čufer in komisar "govorila o gospodarskih razmerah v Sloveniji".

Drugi viri pa so še pojasnili, da je šlo predvsem za "vljudnosten in seznanitven" pogovor pred neformalnim zasedanjem finančnih ministrov EU, ki bo ta konec tedna v Dublinu.

Več o kratkem in nenapovedanem obisku finančnega ministra v Bruslju dan pred prihodom Bratuškove tako za zdaj ni znano, podrobnejše informacije se pričakujejo v torek.

Predsednica vlade bo sicer v torek najvišjim predstavnikom EU predstavila ukrepe vlade za uspešno premostitev aktualnega finančnega in ekonomskega stanja v državi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.