Slovenija
25 ogledov

Čufer prestal interpelacijo

slovenija 19.03.13, Uros Cufer, seja odbora DZ za finance in monetarno politiko, Žurnal24 main
Minister za finance Uroš Čufer v državnem zboru dobil zaupnico.

Poslanci so o interpelaciji zoper finančnega ministra razpravljali kar 15 ur. Zahteve SDS za njegovo razrešitev niso podprli – z očitkom, da deluje v škodo javnih financ in s tem vseh državljanov, se je strinjalo 28 navzočih na seji. Interpelacijo so podprli tudi v SLS in NSi. Proti razrešitvi jih je glasovalo 48.

Čufer sicer ocenjuje, da je bila seja, na kateri je odgovarjal na očitke iz interpelacije, nekolik predolga, a ima občutek, da je "koreografija v državnem zboru taka, da zadeve pač morajo trajati".

Pojasnil že septembra

Na vprašanja o podrobnostih poslovanja Probanke in Factor banke, o čemer so ga spraševali tudi poslanci opozicije, v izjavi po seji ni odgovarjal, saj da je že vse pojasnil. Predvsem sta po njegovih besedah z guvernerjem Banke Slovenije Boštjanom Jazbecem na vsa ta vprašanja izdatno odgovorila že septembra na izredni seji državnega zbora, včeraj pa so se ta vprašanja ponovila.

Slaba odločitev

Poslanec SDS Zvonko Černač meni, da je bil izid glasovanja slaba odločitev, kar bo nekoč spoznala tudi koalicija. Pozdravil je, da je razrešitev ministra enotno podprla celotna opozicija, ki se zaveda, da "je ta politika škodljiva za državo". Po Černačevih besedah Čufer danes praktično ni odgovoril na nobeno od dodatno zastavljenih vprašanj.

Komentarjev 4
  • majdas 16:21 21.november 2013.

    Ali ni to ene sorte "zavajanje" s takimi naslovi in članki - saj se itak ve, da interpelacija ne more uspeti, da vlada ne more pasti, da zakoni bodo sprejeti ... itd - če ima vlada v parlamentu VEČINO ???<br ...prikaži več />Ne more potem to biti en strašen uspeh ... ali pač, novinarji ?

  • tomaz 12:43 21.november 2013.

    Saj glede na razprave opozicijskih strank, je najbolj pametno biti tiho, ker na butasta vprašanje ne moreš drugače odgovarjat kot butasto

  • dragec 10:42 21.november 2013.

    naš minister Čefur (ops Čufer) veliko dela in malo govori, oz. je žal nekomunikativen, to moti SSDSS