Slovenija
40 ogledov

Čutim Slovenijo?

Čutim Slovenijo Žurnal24 main
21. intelektualni forum za mlade Draga mladih letos pod sloganom Čutim Slovenijo? Častni gost Boris Pahor.

V Ljubljani se danes začenja 21. intelektualni forum za mlade Draga mladih, ki letos poteka pod geslom Čutim Slovenijo? Častni gost tridnevnega druženja mladih iz zamejstva, izseljenstva in Slovenije bo Boris Pahor, na okroglih mizah pa bodo sodelovali publicist Bernard Nežmah, zgodovinar Igor Grdina, politolog Andrej Fink, sociolog Igor Škamperle, pesnik Brane Senegačnik, pravnik Matej Avbelj in strokovnjak za mednarodne odnose Klemen Žumer.

"Z gosti bodo mladi razpravljali o slovenskih koreninah, realnosti in priložnostih," je zapisal eden od organizatorjev Bojan Mevlja. "Mladi bodo ugotavljali, kako čutijo Slovenijo in kaj jim pomenijo korenine slovenstva. Razpravljali bodo o sedanjosti ter načrtovali in zrli v prihodnost."

Pomemben vidik prireditve je tudi spoznavanje kulturnega okolja in zgodovine kraja, v katerem poteka prireditev. Organizacija Drage mladih se je sicer začela na Opčinah pri Trstu leta 1991. Vse od leta 2003 se prireditev seli po slovenskih mestih in zamejstvu. Doslej je obiskala že Piran, Trst, Celje, Tinje na Koroškem, Ptuj, Gorico in Novo Gorico, Koper ter Maribor, letos pa bo potekala v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.