Slovenija
15 ogledov

Cvetje polni postelje

Med tremi na novo urejenimi botaničnimi vrtovi je tudi naravni vrt na Goričci v Žurnal24 main
Festival cvetja. Novost: botanični vrtovi Bohinja. Pravljični gozd za otroke.

Občina in TNP Finance.

Štirinajstdnevni festival cvetja bo stal 22 tisoč evrov, od tega je Občina Bohinj zagotovila 12 tisoč evrov, preostalo pa javni zavod TNP, ki je že drugo leto soorganizator festivala.

V Bohinju se je danes začel peti mednarodni festival alpskega cvetja, ki ga Turizem Bohinj pripravlja v sodelovanju z javnim zavodom Triglavski narodni park (TNP), trajal pa bo do 4. junija.

V 14 dneh se bo zvrstilo več deset prireditev; delavnice, vodeni izleti, razstave, predstave, koncerti in druženja. V ponedeljek ob 9. uri se bo v Bohinj Park Eko Hotelu začela strokovna konferenca Gozdovi za ljudi in naravo, v petek ob 16. uri bo izobraževalna delavnica za otroke in odrasle, ob 20. uri bodo prižgali oglarsko kopo, obiskovalci pa se bodo lahko udeležili delavnice o užitnih divjih rastlinah in naravoslovnih delavnic o spoznavanju TNP.

V Ukancu bo danes in jutri od 10. do 14. ure prireditev za otroke Pravljični gozd po bohinjsko, ki so jo pripravili v bohinjskem vrtcu, letošnja novost pa so botanični vrtovi Bohinja – botanične poti za Liscem, gorski botanični vrt na Velem polju in naravni botanični vrt na Goričci.

Več Britancev in Japoncev
Prav botanični izleti, opazovanja ptic in delavnice, ki smo jih pripravili v sodelovanju z lokalnimi društvi ter osnovno šolo in vrtcem, so presežek letošnjega festivala, s katerim želimo podaljšati turistično sezono ter povečati število gostov in turistični prihodek. S festivalom pa sledimo tudi trajnostnemu razvoju,” je povedal Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj.

V Bohinju so imeli lani zaradi festivala 400 nočitev in 20 tisoč evrov prihodkov, trenutno imajo za botanične izlete že več kot 90 rezervacij ter pričakujejo dve večji skupini britanskih in japonskih gostov. “Pogrešamo pa več sodelovanja turističnega gospodarstva,” je dodal Langus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.