Slovenija
14 ogledov

Cvetka šefa delodajalcev

cvetka svetelšek Anže Petkovšek
Milan Lukič. Predsednik združenja delodajalcev pred leti pridelal veliko izgubo.

Združenje delodajalcev zbira kandidature za novega predsednika in podpredsednike združenja.

Ali bo dosedanji predsednik Milan Lukič kandidiral vnovič, včeraj nismo izvedeli, pridobili pa smo nekaj informacij o njegovem propadlem poslu v Nemčiji in izgubah, ki jih je nakopal SKB banki.

Luknja v SKB banki

Lumar in še nekatera Lukičeva podjetja so v začetku 90. let v mestu Ladeburg okoli 40 kilometrov vzhodno od Berlina zgradila več sto stanovanj in nekaj montažnih hiš.

Velike večine objektov niso prodali. Naši viri pravijo, da je bila cena glede na 
lokacijo previsoka.

Naložba je bila sprva obetavna. Po združitvi Nemčij je namreč skupna država izdatno subvencionirala naložbe v vzhodni del države, vendar pozneje niso uredili cestne povezave Ladeburga z Berlinom, zato lokacija ni bila privlačna. Lukič pa naj bi imel tudi težave z 
nemškim partnerjem.

Lukičevo naložbo je financirala SKB banka, njeno mednarodno poslovanje je takrat vodila zdajšnja predsednica banke Cvetka Selšek. V banki posla ne komentirajo, po naših podatkih pa so sprva odobrili štiri milijone takratnih mark posojila za nakup zemljišč.

Terjatve banke do Lukičevih podjetij so sčasoma rasle in po nekaterih ocenah dosegle celo več kot 40 milijonov mark. Lukičeva nemška podjetja so šla v stečaj, nekateri finančniki pa pravijo, da so bila posojila Lukiču največja finančna polomija 
SKB banke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.