Slovenija
21 ogledov

"Cvičkarija ni le priložnost za pijančevanje"

Cviček je nacionalni promotor Dolenjske, so prepričani organizatorji Cvičkarije; Žurnal24 main
Koper. Danes šesta Cvičkarija na Obali, tokrat le z večernim dogajanjem in brez obiska z Dolenjske.

Vstop prost. "Letos smo se vrnili k prvotni ideji festivala Cvičkarija, tako da popoldanskega dogajanja ni. Bo le večerna zabava v koprskem The Cityju. Prav tako ne bodo organizirani prevozi z Dolenjske, kot je bilo prejšnja leta. Letošnja Cvičkarija bo namenjena bolj dolenjskim študentom Univerze na Primorskem in vsem drugim na Obali," pove Jasna Stupar, tiskovna predstavnica Društva novomeških študentov.

Dolenjski posebnež
Od leta 2005 je bila Cvičkarija v Izoli, lani se je dogodek odvijal v Portorožu, letos pa so se odločili za Koper, najmlajše študentsko mesto v Sloveniji. "Cvičkarija je nacionalni promotor Dolenjske, njenih običajev in vrednot, s poudarkom na našem posebnežu – cvičku. Ni le priložnost za pijančevanje," dodaja Stuparjeva.

Dogajanje se bo v The Cityju začelo ob 22. uri, kjer se bosta predstavili dolenjski skupini Kill Kenny in D'neeB. Po koncertu bodo glasbo prepustili DJ Simoniju. Organizirane bodo nagradne igre in pokušina cvička po promocijskih cenah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.