Slovenija
25 ogledov

Da bi nam vrnili praznik, ne razmišljajo

seja zaslišanje Saša Despot
2. januar. Tretjina poslancev in slaba tretjina zaposlenih v državnem zboru v četrtek na dopustu.

V četrtek, 2. januarja, ki je bil še pred tremi leti dela prost dan, je bilo na dopustu vsaj 30 poslancev. Iz Desusa podatkov niso posredovali, prav tako niso bili dosegljivi v poslanski pisarni. Na seji vlade, ki je bila v četrtek zjutraj, pa so bili navzoči vsi ministri razen Senka Pličaniča.

Med drugimi je bilo na dopustu 12 poslancev SDS, pet poslancev DL, dva poslanca SD in 10 poslancev PS. Koalicijskega poslanca PS Braneta Golubovića pa je ob tem zanimalo, koliko 2. januar kot delovni dan dejansko vpliva na produktivnost in posledično na BDP ter kaj bi pomenilo, če bi bil ponovno dela prost dan. A vlada o ponovni uvedbi dela prostega dne ne razmišlja, vladni urad za komuniciranje pa nima podatkov o prihrankih. Ob sprejemanju zakona za uravnoteženje javnih financ je bilo pojasnjeno, da bo “prihranka” v gospodarstvu za okoli 35 milijonov evrov, v javni upravi pa so lani privarčevali 170.000 evrov. Na Gospodarski zbornici Slovenije, kjer izpostavljajo, da je koriščenje dopusta zaposlenih v gospodarstvu finančno ugodnejše kot kritje prazničnega dne, je bila 2. januarja večina zaposlenih v službi.

Komentarjev 3
  • kaligula 12:10 06.januar 2014.

    Po prekrokani noči si maslednji dan ves čil in poln elana za delo. Ja seveda. Tisti, ki je določič 2.januar za prosti dan ve zakaj. Pa močno dvomim da se bo zaradi tega dvignila produktivnost.

  • tralala 08:31 06.januar 2014.

    Premalo.....lahko samo upajo na smetišče zgodovine - potrebno jih je sankcionirati še za kaj drugega kot za 2. januar!

  • dragec 07:56 06.januar 2014.

    in, ko gledate fotografijo, ugotavljate kdo nam je vzel en dan novoletnega praznika - nagnati jih na smetišče zgodovine