Slovenija
39 ogledov

Da, jaz sem najboljši

Na občinski praznik nameravajo oktobra pripraviti veslaško tekmo, na kateri bo o Žurnal24 main
ŠKID. Domačinom in turistom ponuja priložnosti za rekreacijo in druženja.

Med prazniki je Portorož zaznamovalo neobičajno veliko množičnih rekreativnih prireditev.

Okoli 300 pohodnikov se je iz Portoroža podalo na božično-novoletni pohod z baklami, na ogled ognjemeta je iz Lucije v Portorož odrolalo nekaj deset mladih in na 7.600 metrov dolgem teku Od trga do trga med Portorožem in Piranom se je pomerilo 80 tekačev. Vse je izpeljal ŠKID – Športno, kulturno, izobraževalno društvo Portorož, katerega gonilna sila je Mojmir Kovač.

Družini prijazna rekreacija

Dogodki. Nedelja, 7. februar: tek in pohod Priključimo Joškota; nedelja, 28. februar: tek in pohod Gor in dol po Seči; nedelja, 14. marec: tek in pohod Povežimo soline; sobota, 17. april: tek in duatlon Šared; nedelja, 25. april: pohod z živim obročem okoli jezera v Fiesi; nedelja, 30. maj: rekordno rolanje Portorož se rola; nedelja, 6. ali 13. junij: akvatlon; sobota, 18. september: Baklada; nedelja, 3. oktober: akvatlon.

Od kod jemljete ideje?
Gibanje je naredilo človeka, ne človek gibanja. V tempu, ki ga zaznamujejo služba, hladilnik, TV in še kako delo popoldne, da se lahko sploh preživi, pozabljamo, da živimo samo enkrat, in to kratko.

Preživeti soboto v naravi in družbi te napolni, da čez teden sploh normalno deluješ. Drugače samo jočemo, kako je težko in slabo, kako smo zamorjeni.

Vaš cilj je torej spodbuditi ljudi za več gibanja?
V osmih letih delovanja smo spoznali, da je samo spodbuda tisto, kar ljudje potrebujejo. Izpeljali smo že velike triatlone in duatlone, praznik športa za otroke ter vrsto drugih prireditev, vendar organiziramo tudi izobraževalne in kulturne dogodke.

 

Po starih običajih smo imeli na solinah istrsko poroko, z epicentrom mladinsko radijsko oddajo Tartinijev mozolj, bila so predavanja o samopodobi, Piranu, tečaj žongliranja, tu so mladinske izmenjave s tujino, zdaj smo zbrali 3.300 kilogramov hrane za kužke v zavetišču ...

Se vam pridružujejo le domačini?
Dogodki so za domačine ter turiste, ob njih nastajajo žurke, in to želimo. Nek dogodek namreč zaživi, ko ga domačini vsestransko sprejmejo, turisti pa imajo ob druženju z domačini od njega mnogo več, kot če se na primer podajo na kako prireditev v Avditorij Portorož.

Od kod vaš slogan Jaz sem najboljši?
Nekaj mora vleči človeka naprej. Ko se udeleži kake rekreacije, je že nekaj naredil. Ni treba, da je prvi, dovolj je, da se zave pozitivne energije v sebi in da mu je ta v spodbudo.

In kam jih vabite naslednje dni?
Bliža se čas naših tradicionalnih tekov in pohodov Priključimo Joškota, Gor in dol po Seči in Povežimo soline.

Na zadnjem pričakujemo dva tisoč udeležencev in pohod bo prvič kulinaričen, saj bo imel postanke ob mizah za pokušino istrskih dobrot.

Pripravljamo dva akvatlona, poleti bi radi obudili nočni tek skozi Portorož, jeseni bo Baklada, razmišljamo pa tudi o veslaškem prazniku – tekmi, na kateri bi od Pirana do Portoroža veslalo vse, kar gre na vesla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.