Slovenija
100 ogledov

Da je bolj počilo, zazidal okna

1/8
Žurnal24 main
35-letnik, čigar stanovanjska hiša v Hotinji vasi je včeraj zjutraj eksplodirala, je še vedno v policijskem pridržanju.

Mariborska policija je pridržala 35-letnika, čigar stanovanjska hiša v Hotinji vasi se je včeraj zjutraj po močni eksploziji povsem porušila. Policisti so včeraj ves dan na prizorišču opravljali ogled, ki ga danes nadaljujejo. "Zvečer so ogled prekinili, mesto zavarovali in preiskavo danes nadaljujejo," pove Bartolo Lampret z mariborske policije. "Prebiti se morajo še do plinskih jeklenk, ki naj bi bile pred eksplozijo v kletnih prostorih," doda Lampret.

Galerijo fotografij včerajšnje eksplozije in njenih posledic si lahko ogledate v sveži galeriji tukaj.

Lastnik hiše je še vedno v policijskem pridržanju. "Jutri ob sedmih zjutraj se izteče 48-urni rok pridržanja, do takrat bodo policisti na podlagi izsledkov preiskave tudi že lahko sprejeli odločitev," pojasnjuje Lampret.

Policisti namreč še zbirajo okoliščine eksplozije. Če bodo dognali, da jo je povzročil sam, mu preti ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti.

 

 

Poškodbe na sosednjih hišah
O dogodku poroča tudi naša štajerska dopisnica Barbara Bradač, ki se je pogovarjala tudi s sosedi porušene hiše: "Počilo je tako močno, da tega buma ne morem opisati. Zelo sem se prestrašila, pogledala skozi okno in videla samo dim."

Dvonadstropna stanovanjska hiša se je sesedla v zidake in je tako rekoč zravnana s tlemi. Delčki stekla, železa in drugega materiala so leteli po zraku in poškodovali sosednje hiše, ograje in avtomobile, od moči eksplozije so počila tudi nekatera okenska stekla. "Z možem nisva mogla spati. Kar naenkrat je butnilo in debel kos lesa je priletel na posteljo," pa razlaga Jožica Vešnar, soseda čez cesto.

Občina bo pomagala
Za zdaj še ni popolnoma jasno, koliko škode je eksplozija povzročila na sosednjih nepremičninah in premičninah. "V proračunu imamo predvidena sredstva za izredne dogodke, kar ta zagotovo je. Vem, da so poškodovana okna, fasade, rolete … Če bodo oškodovani prijavili škodo, jim bomo zagotovo pomagali, saj zato pa imamo rezervirana sredstva," za Žurnal24 pojasni Jožef Merkuš, župan občine Hoče Slivnica.

Zidal za disko
"Prejšnji teden je neprestano nekaj zidal. Rekel mi je, da gradi disko," pravi Gumpotova. A gasilci so povedali, da naj bi zaradi močnejše eksplozije zazidal kletna okna. Sosedi pa so v preteklih dneh 35-letnika večkrat videli, da je v hišo vozil plinske jeklenke, zato tudi gasilci domnevajo, da je bila eksplozija povzročena s plinom.

"Dokler ne bo opravljen ogled kraja, ne moremo govoriti o vzroku eksplozije," pa še enkrat dodaja Bartolo Lampret iz PU Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.