Slovenija
2 ogledov

Da lažje znova zaživijo

Ob 30-letnici društva so se v petek pomerili v športnih dejavnostih ter na ogled Žurnal24 main
V društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, ki šteje 30 let, paraplegike pripravljajo na samostojnost.

V Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja že trideset let skrbijo za posebne socialne programe, namenjene paraplegikom in tetraplegikom iz osemnajstih občin. Trenutno imajo 110 članov. "Ko se posameznik vrne z rehabilitacije, ga poskušamo z našimi programi ohranjanja zdravja, preventivnimi dejavnostmi, svetovalnimi službami, pomočjo pri izobraževanju, socializacijo ter odpravo arhitekturnih ovir doma in v okolju pripraviti na samostojno življenje," pove Jože Okoren, predsednik društva.

 

V novi hiši zadovoljni

Dovolj prostora. Pred petimi leti so sedež društva iz poslovne stavbe na Novem trgu preselili v novo, zanje grajeno hišo na Šegovi ulici. “ Tu imamo dovolj prostora za vrsto dejavnosti, dovolj pa je tudi parkirišč, tako da člani sem radi prihajajo,” pravi Jože Okoren.

Ne zapirajo se vase
Jože Okoren, ki je pred dobrimi petimi leti vodil akcijo za pridobitev novih prostorov, se, kot pravi, zaveda, da od tarnanja ni koristi: " Ne zapiramo se vase, ampak dejavno sodelujemo tudi z drugimi društvi in ustanovami, kot so občine in center za socialno delo, ter našimi donatorji." V svojih prostorih pripravljajo delavnice, kot so učenje tujih jezikov, računalništvo in razna predavanja, tako da je hiša ves čas polno zasedena.

V duhu odprtosti so pripravili tudi petkovo slovesnost ob 30-letnici društva; na dan odprtih vrat so povabili vse, ki so si želeli ogledati njihove športne in druge dejavnosti. Pomerili so se v košarki na vozičkih, namiznem tenisu, streljanju, šahu za slepe, slikali so z usti, na ogled postavili svoja ročna in likovna dela ter pripravili krajšo slovesnost.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.