Slovenija
1339 ogledov

Da ne bo več peklo, srbelo, bolelo

kopalke bikini Profimedias
Vnetja sečil so najbolj pogosta poleti, predvsem zaradi mokrih kopalk, ki so ugodno okolje za razmnoževanje bakterij.

Vnetja sečil so najbolj pogosta poleti, med počitnicami, dopusti, ko se brezskrbno sproščamo in nabiramo nove energije v naravi - na soncu, ob vodi … in pozabimo, da so ravno mokre kopalke ugodno okolje za razrast bakterij, ki povzročajo vnetja sečil.

O težavah in stresnih dejavnikih, ki ob ob tem spremljajo predvsem mlajše ženske, smo se pogovarjali s farmacevtom Janezom Erčuljem. Pomembna je preventiva in pa tudi, kako hitro ukrepamo ob prvih znakih vnetja. Jih prepoznate?

Peče, boli, srbi, skeli. Znate prepoznati simptome vnetja sečil?

Sprva občutimo nelagodje, ko se odpravimo na toaleto. Neprestano tiščanje na vodo kmalu zatem začneta spremljati tudi bolečina in pekoč občutek pri uriniranju. Okužba sečil se lahko prenese tudi na vaginalno področje in obratno. Ob celostnem porastu bakterij pa se kmalu vname tudi koža spolovila, prisotna je tudi srbečica. Zaradi polnega mehurja bi si želeli izločiti urin, a ga zaradi bolečin raje zadržujemo. Posledično pričnemo uživati tudi manj tekočine, a s tem le prispevamo k porastu okužbe. Urin tako postane temnejše barve ter neprijetnega, močnega vonja. Vnetje mehurja tako vpliva tudi na počutje. V dnevih nelagodja težko počivamo, spimo in opravljamo svoje vsakdanje obveznosti. Vnetje sečil je obolenje, ki ga le s težavo preživimo "na nogah".

CANEPHRON – olajša prav vsak primer - v glavni ali stranski vlogi;

Preventiva

Ob ponavljajočih (rekuretnih) se okužbah je priporočljivo opraviti 90 dnevno kuro s Canephronom. 90 dni zaporedoma uživajte 3x dnevno po 2 tableti. Na ta način boste sečila dobesedno izčistili bakterij, ki bi lahko ponovno zanetila vnetje. Statistika kaže, da se pogostost ponovnih okužb zmanjša za kar 73 %!

Prva pomoč

Ob prvih znakih (izolirane) okužbe uživamo Canephron 10 dni, 3x po 2 tableti.  Čeprav boste olajšanje in izboljšanje stanja občutili že po nekaj dneh, morate terapijo izvesti do konca, torej 10 dni. 

Kurativa, terapija ob antibiotiku

Naravno zdravilo Canephron lahko uživate sočasno z antibiotikom ali samostojno. Terapijo s Canephronom ali antibiotikom pa morate izvesti do konca, do zadnjega odmerka, kljub izboljšanju že po nekaj dneh. Popoln učinek dosežete, ko porabite celotno škatlico in opravite celotno terapijo. Ker antibiotik prizadane  sluznice in črevesno floro, za vzpostavitev ravnovesja priporočamo uživanje izdelka Molkosan.

Priporočila za hitrejše okrevanje pri vnetju sečil:

  • Uživajte veliko tekočine ter tudi brusnični sok.
  • V prehrano vključite zeleno, peteršilj in lubenico, saj so blagi diuretiki.
  • Izogibajte se alkoholu, kavi, sladkim pijačam, sladkorju in čokoladi, saj škodljivo vplivajo na zdravje sečnega mehurja ter zdravo izločanje urina.
  • Redno sproščajte sečni mehur, vodo odvajajte na 2 do 3 ure, ne zadržujte urina.
  • Pripravite si sedeče kopeli s toplo vodo ter z jabolčnim kisom.
  • Predel medenice dobro ogrevajte z oblačili in termoforjem

Velja pa tudi upoštevati, da je najboljši zdravnik čas. Vztrajnost in doslednost pospešita ozdravitev. Modrost pa je najuspešnejša preventiva.

Besedilo: Lucija Šušteršič