Slovenija
102 ogledov

Da so prišli do vozila, morali podreti 13 dreves

drevo drevesa podrta drevesa
1/6
Saša Despot
Včerajšnja neurja so največ težav povzročila na območju Šmartna pri Litiji in Zagorja ob Savi. Gasilci že začeli z odstranjevanjem posledic.

Gasilci danes nadaljujejo z odstranjevanjem posledic včerajšnjega neurja. Slednje se je najbolj razbesnelo na območju Zagorja ob Savi in Šmartna pri Litiji. 

Gasilci iz PGD Zagorje mesto, Izlake, Kotredež, Mlinše, Čolnišče in Kolovrat so odstranjevali podrta drevesa s cest, čistili obcestne jaške in odstranjevali vejevje s cestišča. Iz prostorov v Domu starejših in enega od podjetij na Izlakah so izčrpali vodo. V Potoški vasi so s ponjavo prekrili del odkritega ostrešja gospodarskega objekta. Na cesti Izlake - Šemnik je več podrtih dreves zajezilo potok, zato so morali delavci komunalnega podjetja Zagorje z gradbeno mehanizacijo drevesa odstraniti iz potoka, gasilci pa so jih razžagali ter odstranili s ceste. 

Na Izlakah je podrto drevo padlo na drog električne napeljave. Zaradi neurja je bilo približno 350 odjemalcev brez električne energije. Po poročanju zon.si je na območju Kisovca padala toča.

Cestno podjetje je očistilo ceste ki sodijo v njihovo pristojnost. S situacijo je bil seznanjen poveljnik OŠCZ Zagorje. Danes si bodo pristojni ogledali prizadeta območja ion izvedli ustrezne ukrepe. 

 

Zaradi podrtih dreves več ujetih avtomobilov

Na območju Šmartna pri Litiji so imeli veliko težav zaradi podrtega drevja. Na cesti, ki pelje iz Šmartnega v naselje Ščit sta dve drevesi padli na osebno vozilo. Poškodovanih ni bilo, nastala pa je materialna škoda na vozilu. Da so gasilci PGD Šmartno pri Litiji prišli do vozila, so morali prej podreti še 13 dreves, poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Več vozil je ostalo ujetih tudi v naselju Ponoviče. Gasilci PGD Sava so drevesa razžagali in odstranili s cestišča. Podrta drevesa so v naselju Podšentjur podrla tudi električni drog. O več kot desetih podrtih drevesih poročajo tudi iz Litije.  Močan veter je razkril tudi nekaj streh.

450 odjemalcev ostalo brez elektrike

V naselju Vinska gora v občini Velenje je močan veter poškodoval električni drog. Pri tem je prišlo do izpada dobave električne energije okoli 450 odjemalcem. Posredovali so gasilci PGD Vinska gora, ki so zavarovali območje in zaprli lokalno cesto ter dežurni delavci Elektra Celja, ki so popravili poškodovani drog.

 dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.