Slovenija
28 ogledov

Dacar za davčno ulico

Če bo predlog sprejet, bo Argentinski park ukinjen, BTC pa bo dobil Argentinsko Žurnal24 main
Ljubljanska občina ukinja Argentinski park, na novo bi poimenovala 14 ulic, tudi Davčno ulico.

Komisija za poimenovanje naselij in ulic Mestne občine Ljubljana (MOL) je podala predlog, s katerim bo ukinila Argentinski park in s tem razširila Park slovenske reformacije. Obenem bo v BTC poimenovala Argentinsko ulico. Komisija bo sicer na območju MOL na novo poimenovala 14 ulic, pri tem gre večinoma za ulice v načrtovanih novih soseskah.

 
 

Z zamenjavo osebnih dokumentov ne bo nobenih stroškov, saj gre za ulice brez hišnih številk.

Peter Božič

 
Predsednik komisije Peter Božič je pojasnil, da gre pri poimenovanju Argentinske ulice – ta bo tekla od Bratislavske ceste do tržnice v BTC – za "ustrezno obliko oddolžitve izseljenim Slovencem" in "znak dobrega sodelovanja z argentinskim narodom". Dodal je, da bo verjetno novembra slovesna razglasitev nove ulice, ki naj bi se je udeležil visoki predstavnik argentinske vlade.

Kot je še povedal Božič, bodo na predlog direktorja Davčne uprave RS Ivana Simiča na novo poimenovali Davčno ulico. Potekala bo mimo sklopa objektov Modri kvadrat, kjer je predviden sedež Davčnega urada Ljubljana. Stroške izdelave in montaže hišnih in uličnih tablic vseh poimenovanj komisija ocenjuje na od 6480 do 9020 evrov. Božič pričakuje, da bodo mestni svetniki predlog odloka obravnavali že na seji 30. junija. Še prej ga bodo obravnavali v vseh četrtnih skupnostih, kjer so predvidena poimenovanja. Težav pri tem Božič ne pričakuje: "Do težav navadno pride le pri preimenovanjih, zato se jih izogibamo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.