Slovenija
23 ogledov

Dacarji delajo tudi ob nedeljah

Žale Saša Despot
Kot so napovedali – inšpektorji Durs in Curs tudi na dela prost dan in čez konec tedna poostreno nadzirajo svečarje, cvetličarje in vrtnarje.

"Da, nadzori se opravljajo vsak dan, torej tudi ob nedeljah in praznikih," so nam sporočili s Davčne uprave RS (Durs). 

V teh dneh namreč intenzivno poteka poostren nadzor svečarjev, cvetličarjev in vrtnarjev, prihodnji teden pa se bodo osredotočili še na vulkanizerje. Rezultate nadzora pa bodo predstavili sredi novembra.

Gledajo tudi ostale

"V sklopu projekta siva ekonomija davčna uprava nadzira vse panoge, v katerih se posluje z gotovino. Dodatno posebej napovemo nadzore pri tistih dejavnostih, ki jih bomo v nekem obdobju gledali še bolj aktivno. V naprej napovedani poostreni nadzori po posameznih panogah delujejo tudi preventivno, saj se prostovoljno plačevanje obveznosti pri zavezancih ob takih napovedih poveča. To pa seveda ne pomeni, da ostalih dejavnosti ne gledamo …," pravijo na Dursu.

Na terenu so vsi aktivni inšpektorji Dursa: "Samo z blagajniškim poslovanjem pa se dnevno ukvarja med 30 in 50 inšpektorjev." 


Ti pa se soočajo tudi z oviranjem postopka: nadzorovanci niso dosegljivo, blagajna se pokvari ravno v času nadzora ali pa so „pomotoma“ zbrisani vsi podatki v blagajni.



Komentarjev 3
  • sprehajalec 22:10 01.november 2013.

    Dober Sivka. Če mislijo, da svečarji in cvetličarji trpajo milijone v žep, pa večina jih ima ta dva dneva za prvenstven zaslužek leta, potem smo z državno upravo v nekem faznem zamiku. Teorija paralelnih vesolij. JU živi v svojem, realna ...prikaži več Slovenija pa v drugem.

  • sivka 18:40 01.november 2013.

    največ bodo pokasirali če obiščejo graščino Zakrajška (NLB) in ji popravijo ovrednotenje.Še bolje če ga povprašajo od kje denar za to bogatijo

  • primorka 17:39 01.november 2013.

    Med čakanjem na vulkanizerje naj vmes skočijo še do zobarjev, ... !!!!!!