Slovenija
33 ogledov

Daljša pot do bolnika

reševalci Suzana Kos
Selitev. Prehospitalna enota se seli v Koper; obalni reševalci nezadovoljni.

Rešilci. “Naš odzivni čas bo po novem daljši. Včasih so usodne minute in do Izole in Pirana bomo lahko potrebovali pet minut več kot doslej, in to zaradi interesa kapitala, ki se mu je podredila stroka. Bolniki pa bodo na slabšem,” mnenje večine sodelavcev povzema eden od reševalcev obalne prehospitalne enote, ki se bo decembra selila iz prostorov ob izolski bolnišnici h koprskemu zdravstvenemu domu (ZD). Kot menijo, je slabost tudi, da se bodo morali vračati iz Kopra do bolnišnice, kjer morajo pogosto pustiti opremo, od katere bolnika ob predaji iz reševalnega vozila v bolnišnično oskrbo ne morejo preprosto odklopiti.

Merili po prazni cesti

“Jaz bi rekel, da se fantje bojijo nadzora, ki ga bodo imeli na novi lokaciji. Dostop za večino nujnih primerov bo boljši – konec koncev v koprski občini živi več ljudi kot v piranski in izolski skupaj,” nezadovoljstvo komentira Matevž Ravnikar, direktor koprskega ZD.

Po njegovih izračunih bo dostopni čas do bolnikov krajši za tri minute, do Izole in Pirana pa naj bi se podaljšal za samo 20 sekund. Ali res – glede na to, da se ob prometnih konicah in med sezono vožnja od Kopra do Izole močno zavleče? “Ja, moram priznati, da smo čas merili ob praznih cestah,” odgovarja Ravnikar.

Komentarjev 2
  • suzana.kos 13:52 30.november 2011.

    a ima Ravnikar službenega mercedeza? lepo, za dobro opravljanje svojega dela, ga zagotovo potrebuje.... kaj pa diplomo? jo ima?

  • 1111 08:26 30.november 2011.

    Ravnikar ti si navaden cepec, ki razen letat za ženskimi krili in parkirat mercedesa pred vhod ZD nimaš pojma o pojmu...