Slovenija
47 ogledov

Daljši zastoj na dolenjki

(Foto: Prometno-informacijski center) Žurnal24 main
Na dolenjski avtocesti v smeri Ljubljane nastajajo daljši zastoji. Na mejnih prehodih je čakalna doba za vstop v državo okoli pol ure.

  

Daljši zastoj je pred koncem dolenjske avtoceste v Hrastju v smeri Ljubljane, kolona je dolga 3 kilometre. V strnjeni koloni promet poteka na hitri cesti od Hrastja mimo Trebnjega do začetka avtoceste na Pluski. Možna obvoza sta: Novo mesto – Mirna Peč – Trebnje – Pluska ali Bič in Novo mesto – Žužemberk – Ivančna Gorica.

Na mejnem prehodu Gruškovje osebna vozila pri vstopu v državo čakajo pol ure, čakalna doba za vstop v državo na Obrežju in prehodu Zavrč je za osebna vozila 20 minut.

Prelaz Vršič je zaprt zaradi nevarnosti proženja snežnih plazov, na prelazih Ljubelj, Korensko Sedlo in Jezersko pa je priporočena zimska oprema.

V treh dneh iz države na Obrežju skoraj 23 tisoč vozil
V petek, soboto in nedeljo pa vse do danes zjutraj se je čez mejni prehod Obrežje proti Hrvaški odpeljalo 22.900 vozil, na vstopu pa so jih prešteli še dobrih 16 tisoč.

Omembe vrednih zastojev na tem največjem mejnem prehodu ni bilo, v največji prometni konici so vozila zapuščala Slovenijo v sedmih kolonah. Na avtocesti na območju policijske uprave Krško ni bilo prometnih nesreč.

Danes čez dan nekaj več gneče

"Glede na to, da je v teh dneh Slovenijo na Obrežju zapustilo skoraj 23 tisoč vozil, pričakujemo, da bi se čez dan po praznikih moralo vračati kakih 5 do 6 tisoč voznikov," je za Žurnal24 povedal Robert Perc s krške policijske uprave. Dodal je, da večjih zastojev tam ne pričakujejo.

Ceste v neposrednih bližinah mejnih prehodov in proti notranjosti bodo po pričakovanjih čez dan bolj obremenjene. Prometa bo bistveno več, zato je mogoče, da bo na posameznih odsekih prihajalo do zastojev.

Ker so ceste mokre, posebej opozarjajo na previdno vožnjo, ustrezno varnostno razdaljo in spoštovanje omejitev hitrosti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.