Slovenija
60 ogledov

Damijan Janković odkupil zaplenjeni avtomobil

CL 63 AMG Wikipedia / Waechor
Sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića je za 56 tisoč evrov odkupil mercedesa CL 63 AMG, ki so mu ga zaradi prekrška zaplenili.

Damijan Janković se v istem mercedesu, ki mu ga je zaplenila policija, vozi že kakšen mesec dni. "Vendar le na sovoznikovem sedežu, saj sam nimam vozniškega izpita," je povedal za Finance. Avto je lizinška hiša prodala na dražbi, kjer ga je kupila tretja oseba, od nje pa ena od družb v skupini Electa.

Jankoviću je policija avto lani zasegla po tem, ko so ugotovili, da vozi brez izpita. Lani novembra je sodišče avto vrnilo S-Leasingu. "Avto je bil na dražbi in je prišel nazaj k meni povsem po naključju. Očitno zanj ni bilo velikega zanimanja, jaz pa sem ga prek Electe Naložb kupil za 56 tisoč evrov. Menim, da je avto vreden precej več, vendar ga ne bi kupil, če bi bil naprodaj po višji ceni," je za Finance še povedal Janković.

Sodnica naj bi avto lizinški hiši vrnila šele po tem, ko je dobila zagotovilo, da ne bo pristal v lasti Jankovića ali njegovih podjetij Electa ali KLM. Avto je letnik 2007, nov pa naj bi pri nas stal kar 220 tisoč evrov.

 

Komentarjev 13
  • VSK 16:17 05.julij 2012.

    ti pa si mal obseden ja... :D slovencelj tipikus! :)le kje ponoči spiš da ti iz omar ne skočijo kakšni južni pa te pokončajo... al pa kakšni vzhodni pa ti ga odzadi... :)) vse v vsem-ne hodi ven iz ...prikaži večiz svojega zaselka! pa bo...

  • slovenecavt 15:03 05.julij 2012.

    Ja zanimivi komentarji, res nam vladajo še vedno okupatorji, samo poglejte njegov priimek je napisan v cirilici. Slovenci nimamo niti toliko pravic, saj moramo pisati v okupatorskem jeziku.

  • slovenecavt 14:57 05.julij 2012.

    Plačal tako ni s svojim denarjem ampak z našim od Slovencev.