Slovenija
35 ogledov

Damjanovič zbira podpise

scena 23.01.13, Damjan Damjanovic, direktor Slovenske filharmonije, intervju, Sl Anže Petkovšek
Direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič je začel zbirati podpise v podporo svoji kandidaturi za ljubljanskega župana.

Damjan Damjanovič mora zbrati približno 2100 podpisov, do sedaj pa jih ima okoli 120. Na volitve se podaja kot neodvisni kandidat, saj meni, da mora izbrati malo težjo pot, če želi kaj spremeniti. Ali ga bo stranka SDS, katere član je, pri kandidaturi podprla, ne ve. 

Damjanovič je dejal, da je prva stvar, ki vse skrbi, dejanska finančna slika Ljubljane, saj ta vpliva na prihodnost in kvaliteto življenja Ljubljančank in Ljubljančanov. "Predvsem je pomembno to, kako se bo mesto približalo gospodarskim interesom," je pojasnil. Med glavnimi točkami svojega programa je izpostavil tudi povrnitev ugleda Ljubljane na ravni športa. Kot pravi, se bo treba bistveno drugače lotiti sodelovanja s športnimi klubi. 

Celoten seznam imen, ki bodo kandidirala za župansko mesto v Ljubljani, še ni znan. Kandidaturo je že napovedal aktualni župan Zoran Janković. Izzvala ga bosta tudi Miha Jazbinšek, ki tokrat ne bo kandidat Zelenih Slovenije, in Zmago Jelinčič, čigar stranka je na letošnjih predčasnih volitvah prejela 2,2 odstotka glasov

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:49 06.avgust 2014.

    Valda ti ne bo težko. Simfonični orkester 100 članov , operni 50 . zaposleni 20 , in v Operi 30 , simfonični RTV 100 . In boš po Ljubljan veselo igral na orglice ! Sam uličnih muzikontarjev in sviračev je ...prikaži več po Lublan že preveč !