Slovenija
396 ogledov

Toliko volivcev je že oddalo svoj glas

volitve Slovenija Profimedia
V 47 občinah so se ob 7. uri odprla volišča. Do 19. ure še vedno velja volilni molk.

Volivke in volivci v 47 občinah odločajo o tem, kdo bo njihovo občino vodil naslednja štiri leta. Med njimi so tudi volivci v šestih mestnih občinah – Celje, Kranj, Krško, Maribor, Murska Sobota in Nova Gorica. Svoj glas lahko odda 490.639 volilnih upravičencev.

Volišča se bodo zaprla ob 19. uri, dobre pol ure kasneje pa lahko pričakujemo prve delne neuradne podatke o razpletu glasovanja.

Po podatkih državne volilne komisije je do 11. ure glasovalo 10,24 odstotka volilnih upravičencev. Volilna udeležba v mestnih občinah je 8,58-odstotna. Najvišja volilna udeležba je v občini Veržej (24,61 %), najnižja pa v občini Jesenice (6,22 %). 

Do zaprtja volišč ob 19. uri sicer še velja volilni molk, kar pomeni, da je vsakršno nagovarjanje volivcev prepovedano. Morebitne kršitve volilnega molka je mogoče sporočiti dežurni službi inšpektorata za notranje zadeve na številko 080 21 13. Za kršitve volilnega molka so predvidene globe. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • sandi76 09:34 04.december 2022.

    Problem države je v številu občin, ki jih imamo. Normalne , resne države imajo za par milijonov ljudi eno občino, pri nas več kot 200. Prihajajo še pokrajine in z njimi dodatni državni aparat. Ljudje, ali ne vidimo, kje je ...prikaži več problem. Državni aparat se bohoti preko vseh meja!