Slovenija
21 ogledov

Dan D za dvorano

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
V ljubljanskem športnem centru Stožice, ki ga za MOL gradi Grep, bo po napovedih izvajalca del tehnični pregled dvorane. Rok za dokončanje projekta se izteče v sredo.

Tehnični pregled stadiona je komisija pristojnega ministrstva opravila 16. junija, rok za končanje projekta pa se izteče v sredo. Župan Zoran Janković je še prejšnji teden zatrdil, da prošnje za podaljšanje roka ni prejel.

Janković pa je sicer že sredi meseca napovedal, da bodo na Mestni občini Ljubljana (MOL) spremembo roka, če bodo v podjetju Grep to želeli, odobrili.

Tehnični pregled stadiona je po besedah vodje projekta Andreja Lavriča iz Grepa potekal po pričakovanjih. Kot je pojasnil, med pripombami komisije ministrstva za okolje in prostor namreč ni bilo nič takega, česar se ne bi dalo odpraviti v "doglednem času".

Komisija je namreč po njegovih navedbah določila, da morajo dopolniti manjkajočo dokumentacijo, pritrditi stole in opraviti še druga manjša dela na stadionu. To bi, kot je takrat pojasnil Lavrič, lahko uredili v 14 dneh in nato pozvali komisijo, da stadion vnovič pregleda.

Projekt športnega centra občina gradi v javno-zasebnem partnerstvu, poleg športnih objektov bo namreč Grep tam zgradil tudi trgovski center, ki bo predvidoma končan prihodnje leto.

80 milijonom evrov, kolikor znaša vrednost gradnje športnih objektov po prvotni pogodbi, bo morala občina prišteti še sredstva za izgradnjo dodatnega igrišča in ogrevalne dvorane, za katera se je odločila pozneje.

Vrednost teh del še ni znana, je pa občina zanje prosila tudi državo. A v rebalansu proračuna, ki ga obravnava DZ, sredstva za Stožice niso predvidena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.