Slovenija
13 ogledov

Dan D za Podmežaklo

HK Acroni Jesenice je zaprosil za prestavitev tekem državnega prvenstva, s čimer Žurnal24 main
Dvorana. Danes tehnični pregled. Hokejisti z rezervnim načrtom, a selitev tekem v Beljak ne bo.

Jesenice. “Z optimizmom pričakujemo današnjo odločitev in seveda ugoden razplet,” je včeraj povedal Zoran Račič, tiskovni predstavnik Hokejskega kluba (HK) Acroni Jesenice, in dodal, da je vse pripravljeno za tretjo tekmo finala državnega prvenstva, ki jo bodo hokejisti v primeru pridobitve dovoljenj odigrali jutri.

Na vprašanje, kaj bodo storili, če dvorana ostane zaprta, pa je Račič odgovoril, da imajo rezervni načrt in nekaj rešitev, vendar za zdaj o tem ni želel govoriti. Tekem pa po odločitvi uprave kluba zaradi zahtevnosti organizacije ne bodo odigrali v Beljaku, kar je bila ena od možnosti.

“Pričakujemo, da bomo tehnični pregled opravili in da pri pregledu ne bodo odkrili večjih pomanjkljivosti,” je dejal Zoran Kramar, direktor Zavoda za šport Jesenice, ki upravlja dvorano Podmežakla.

V rokah upravne enote
Dvorano je v začetku marca zaprla gradbena inšpekcija, saj naj ne bi imela uporabnega dovoljenja. Kot pa so minuli teden pojasnili na Občini Jesenice, so uporabno dovoljenje za drsalno površino in tribune iz leta 1966 našli v kranjskem arhivu, o čemer smo v sobotnem Žurnalu že poročali.

Na Upravni enoti Jesenice postopka za izdajo uporabnega dovoljenja ne morejo komentirati, ker še ni končan. Direktorica upravne enote Alenka Burnik ocenjuje, da je, če bo tehnični pregled opravljen uspešno, “z maksimalnimi napori vseh udeleženih” mogoče pravočasno izpeljati vse potrebno za izvedbo tekem državnega prvenstva. Ugotovitve komisije za tehnični pregled pa bodo znane po opravljenem pregledu, predvidoma danes po 17. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.