Slovenija
9 ogledov

Dan D za Stožice

Ministrstvo je odločbo o poskusnem obratovanju izdalo 10. avgusta, nekaj ur pred Žurnal24 main
Dvorana in stadion. V sredo in četrtek bodo opravili zaključni tehnični pregled. V Grepu pričakujejo uporabno dovoljenje.

Odločba o poskusnem obratovanju za stadion, dvorano in pripadajočo komunalno ureditev v športnem parku Stožice se bo iztekla 9. maja, po devetih mesecih, odkar je bila izdana. Grep je okoljskemu ministrstvu prejšnji teden poslal vlogo za zaključni tehnični pregled, ki bo, kot so dejali na ministrstvu, 4. maja.

Uroš Ogrin, direktor Grepa, nam je povedal, da bo pregled trajal dva dni. “Nekaj hortikulture in asfalta,” je odgovoril na vprašanje, kaj morajo še dokončati. Pričakuje, da bo tehnični pregled šel gladko skozi in bodo dobili uporabno dovoljenje.

Ali je možen dodaten rok, če pregled pokaže še kakšne pomanjkljivosti, pa Ogrin ne ve. “Ampak glede na to, da imamo vse stvari urejene, lahko verjetno pričakujemo, da bo tako, kot mislimo, da bo,” je dejal.

Zajeten seznam del
Iz zapisnika zadnjega tehničnega pregleda pred izdajo odločbe o poskusnem obratovanju izhaja, da je bilo treba dokončati predvsem zunanjo ureditev in nadstreške športne dvorane oziroma dokončati dokumentacijo skladno z izvedenimi deli. Ogrin sicer pravi, da je streha dvorane že ves čas gotova.

Poleg tega je Grep moral poskrbeti za dokončanje strelovodne zaščite, končno različico glavne hladilne postaje in vgraditev naprave za mehanski dvig jeklenih stopnic do zgornjih podestov dvorane in stadiona, dokončati pa je bilo treba tudi padavinsko kanalizacijo strehe dvorane in horizontalne dilatacije v garažah. Izvajalci tehničnega pregleda bodo prihodnji teden med drugim izmerili mikroklimo in preverili dokumentacijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.