Slovenija
18 ogledov

Dan, ko se je pisala prihodnost

Žurnalov dan Saša Despot
Žurnalov dan. Več kot 60 udeležencev in več kot 60 izvirov idej za še boljše medije.

"Prišel sem, ker se mi zdi Žurnal zanimiv časopis, in dal tudi nekaj iztočnic na obravnavane teme. Mislim, da ima dobro prihodnost, je pa vsebino seveda treba prilagajati trenutnim in prihodnjim trendom," je na Žurnalovem dnevu v Hotelu Mons v petek povedal Jurij Aljaž, eden od več kot 60 udeležencev petkove razprave o razvoju Žurnalovih medijev, obenem pa eden od mnogih Žurnalovih bralcev, med katere spada tudi Saša Lendero.

Žurnalov dan | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Ideje bodo pristale v časopisu, ne smeteh

Po besedah pevke, ki je aktivno sodelovala v debatnih skupinah, Žurnal ponuja raznovrstne novice, čeprav bi sama v medijih želela več pozitivnih zgodb. "Absolutno se mi zdi, da je treba uravnotežiti dobre in slabe novice, da slabe novice ne smejo že po pravilu dobivati prostora na prvih straneh. Prepričana sem, da se dobre novice da plasirati na ravno tako privlačen način, samo da zdaj tega še nismo poskusili," je povedala glasbenica, enako pa je menila direktorica sektorja za upravljanje blagovnih znamk v Mercatorju Andreja Zadnik Andoljšek, ki je bila nad delavnico navdušena, saj so ljudje odprto in sproščeno sodelovali v debatah. "Treba je spreminjati trend, si narediti hrbtenico in pisati tudi o novicah, ki mogoče ne bodo brane na prvo žogo," je dejala in poudarila, da je pomemben tudi pozitivizem. Obema bo Žurnal – tako kot vsem drugim – vsekakor prisluhnil.

Žurnalov dan | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

"To je bil prvi dogodek v Sloveniji, na katerem so bralci ter osebnosti iz poslovnega in javnega življenja z našimi novinarji in tržniki interaktivno soustvarjali medijske vsebine prihodnosti ter povedali, kakšne Žurnalove medije si želijo, mi pa smo jim skrbno prisluhnili," je povedal predsednik uprave Žurnal medie Goran Novković in napovedal, da bodo vse pripombe, želje in ideje udeležencev skrbno proučili ter nekatere od njih tudi realizirali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.